Πώς θα γίνει η Ελλάδα προορισμός για τους Σέρβους 365 ημέρες τον χρόνο;

Terra incognita παραμένει για τους περισσότερους Έλληνες η Σερβία, μία χώρα με κορυφαία γαστρονομία και οινική παράδοση, φυσικές ομορφιές, μεγάλη γκάμα αξιοθέατων, αλλά και πολλές επιλογές θρησκευτικού τουρισμού.

- Advertisement -

Πέρυσι τη γειτονική χώρα επισκέφτηκαν μόλις 67.000 Έλληνες, που προτίμησαν το Βελιγράδι, κυρίως για city break. Διαφορετική είναι η εικόνα των τουριστών που προέρχονται από τη Σερβία και επισκέπτονται τη χώρα μας καθώς πέρυσι άγγιξαν το 1,1 εκατ., με το 80% αυτών να επιλέγουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Πώς θα γίνει η Ελλάδα προορισμός για τους Σέρβους 365 ημέρες τον χρόνο;

Διαβάστε ακόμαΠοιο ελληνικό νησί έχει γίνει στόχος διεθνών τουριστικών πρακτορείων

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνο–σερβικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γεωργάκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Ελληνο – Σερβικού Φόρουμ Τουρισμού «Ελλάδα – Σερβία: 12 Μήνες Τουριστικός Προορισμός», που διεξήχθη την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ελλάδα σε ενδιαφέροντες προορισμούς της Σερβίας που δεν είναι τόσο γνωστοί στους Έλληνες και η αύξηση των τουριστών από τη Σερβία προς την Ελλάδα, όλες τις εποχές του χρόνου. «Σερβία δεν είναι μόνον το Βελιγράδι, η χώρα έχει τόσες ομορφιές. Δεν είναι τυχαίο πως από τους 10 τουρίστες που την επισκέπτονται η πλειονότητα αυτών θέλει να την ξαναεπισκεφτεί» σημείωσε ο κ. Γεωργάκος, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας δεν θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στο δίπτυχο «ήλιος – θάλασσα» και θα πρέπει να γίνει προορισμός για τους Σέρβους και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Διαβάστε ακόμαGrand Hyatt: Το πολυτελές ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα!

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ