Πώς θα γίνει η Ελλάδα προορισμός για τους Σέρβους 365 ημέρες τον χρόνο;

Terra incognita παραμένει για τους περισσότερους Έλληνες η Σερβία, μία χώρα με κορυφαία γαστρονομία και οινική παράδοση, φυσικές ομορφιές, μεγάλη γκάμα αξιοθέατων, αλλά και πολλές επιλογές θρησκευτικού τουρισμού.

Πέρυσι τη γειτονική χώρα επισκέφτηκαν μόλις 67.000 Έλληνες, που προτίμησαν το Βελιγράδι, κυρίως για city break. Διαφορετική είναι η εικόνα των τουριστών που προέρχονται από τη Σερβία και επισκέπτονται τη χώρα μας καθώς πέρυσι άγγιξαν το 1,1 εκατ., με το 80% αυτών να επιλέγουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

- Advertisement -

Πώς θα γίνει η Ελλάδα προορισμός για τους Σέρβους 365 ημέρες τον χρόνο;

Διαβάστε ακόμαΠοιο ελληνικό νησί έχει γίνει στόχος διεθνών τουριστικών πρακτορείων

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνο–σερβικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γεωργάκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Ελληνο – Σερβικού Φόρουμ Τουρισμού «Ελλάδα – Σερβία: 12 Μήνες Τουριστικός Προορισμός», που διεξήχθη την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα:  Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Κορυφαίες προτάσεις για εκδρομή από τον Τάσο Δούση

Στόχος του συνεδρίου ήταν η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ελλάδα σε ενδιαφέροντες προορισμούς της Σερβίας που δεν είναι τόσο γνωστοί στους Έλληνες και η αύξηση των τουριστών από τη Σερβία προς την Ελλάδα, όλες τις εποχές του χρόνου. «Σερβία δεν είναι μόνον το Βελιγράδι, η χώρα έχει τόσες ομορφιές. Δεν είναι τυχαίο πως από τους 10 τουρίστες που την επισκέπτονται η πλειονότητα αυτών θέλει να την ξαναεπισκεφτεί» σημείωσε ο κ. Γεωργάκος, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας δεν θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στο δίπτυχο «ήλιος – θάλασσα» και θα πρέπει να γίνει προορισμός για τους Σέρβους και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Διαβάστε ακόμαGrand Hyatt: Το πολυτελές ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα!

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ