Παραλία ΚΑΠΕ, Σούνιο
Ενημερώθηκε στις 13 Μαΐου 2020, 16:18

Το γεγονός ότι ο καιρός μυρίζει καλοκαίρι έχει ήδη επηρεάσει τους πολίτες που σπεύδουν για μια βόλτα έστω στις παραλίες, ειδικά στα νότια της Αττικής Τι αναμένεται όμως να συμβεί τώρα που ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες; Είναι βέβαιο πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα επιδιώξει μια βουτιά στη θάλασσα!

Τι γίνεται όμως εφόσον οι οργανωμένες παραλίες είναι κλειστές; Η λογική λέει ότι με αυτό το δεδομένο επιπλέον στις ελεύθερες θα γίνει μεγάλος συνωστισμός. Με αυτά τα δεδομένα έχει μπει σε προτεραιότητα το θέμα τόσο στην πολιτεία όσο και στην επιστημονική κοινότητα προκειμένου να εξετάσουν το ασφαλές άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και τον έλεγχο των ελεύθερων.

Οι εικόνες συνωστισμού ήδη στη θάλασσα και στις παραλίες δείχνει ότι η αλλαγή σχεδίου είναι απαραίτητη.

Θα ανοίξουν άμεσα οι οργανωμένες παραλίες;

Είναι σίγουρο ότι το ενδεχόμενο αυτό πρέπει να εξεταστεί άμεσα. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι το θέμα είναι ανοιχτό και πρέπει να εξεταστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Από την άλλη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υποστήριξε ότι ενδεχομένως να πρέπει οι οργανωμένες παραλίες να ανοίξουν νωρίτερα από την 1 Ιουνίου, ανάλογα βεβαίως με την καμπύλη της επιδημίας και δεδομένου ότι το άνοιγμα τους μπορεί να γίνει ελεγχόμενα όπως και ο τρόπος λειτουργίας αλλά και ο αριθμός των ατόμων που θα πηγαίνουν.

Ο ίδιος είπε, ότι τον ανησυχεί το ενδεχόμενο της κοσμοσυρροής και του συνωστισμού στις παραλίες εν όψει καλού καιρού, δεδομένου ότι ο συνωστισμός είναι αυτός που προκαλεί την εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο δεν έχει παρθεί κάποια σχετική απόφαση ακόμα από το αρμόδιο Υπουργείο.

Πάντως υποστηρίζεται γενικότερα η άποψη να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες στα νότια του νομού καθώς το πιο πιθανό είναι πως θα είναι ευκολότερο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, οι τηρούνται οι αποστάσεις, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που θα πηγαίνουν να είναι ελεγχόμενος.

Πάντως η όψη των παραλιών αλλάζει ήδη με τη Γλυφάδα να είναι η πρώτη που έχει περάσει στις αλλαγές. Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου έχει ανεβάσει φωτογραφίες στο για το πως αναμένεται να είναι φέτος οι ελληνικές παραλίες. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις συνθήκες και φυσικά τα μέτρα, με αυτό της ασφαλούς απόστασης να είναι σημαντικότατο, οι παραλίες από δω και πέρα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Παπανικολάου θα δείχνουν κάπως έτσι:

Παραλία Γλυφάδα

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, εκτός των αποστάσεων έχουν μπει καινούριες ομπρέλες, αλλά και νέα άμμος ενώ υπάρχουν αποδυτήρια και παγκάκια.


Δείτε εδώ τις υπόλοιπες φωτογραφίες που ανέβασε ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

Πάντως σύμφωνα με ότι ισχύει μέχρι σήμερα, οι παραλίες παραμένουν κλειστές μέχρι 17 Μαϊού όπως και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός τους, εκτός αν προκύψουν νέα δεδομένα και αλλαγή σχεδίου.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ