Αν θέλετε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου, ξεκινήστε να ταξιδεύετε προς την…Πράγα!  Το Guinness World Records κατατάσσει το κάστρο της Πράγας, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, ως το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο στον κόσμο!

Χωρίς αμφιβολία, το Κάστρο της Πράγας αξίζει την προσοχή. Με έκταση 18 στρεμμάτων, το κάστρο χτίστηκε τον 9ο αιώνα και τροποποιήθηκε τόσο στον 10ο όσο και στον 14ο αιώνα. Είναι ένα εντυπωσιακό σχέδιο κατασκευής της ρωμανικής και της γοτθικής εποχής!
Περνώντας πάνω από τον ποταμό Μολδάβα στη Γέφυρα του Καρόλου το βράδυ, είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείτε από το μεγαλείο του κάστρου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου.
Είναι το πιο εντυπωσιακό κτίσμα σε ολόκληρη την Πράγα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύμπλεγμα κτισμάτων που βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου λόφου στην αριστερή όχθη του Ποταμού Μολδάβα.

 
Πιστεύεται ότι φτιάχτηκε γύρω στο 880 από τον πρίγκηπα Bořivoj. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα κτιρίων που αποτελούν ένα κάστρο στον κόσμο και μάλιστα έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, αφού όλη η έκταση του είναι περίπου 70.000τ.μ.
Ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της  UNESCO και περιλαμβάνει τους βασιλικούς κήπους, το παλιό βασιλικό ανάκτορο, πύργους και εκκλησίες και τη σημερινή επίσημη προεδρική κατοικία. Έχει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, από ρωμαϊκά μέχρι και γοτθικό του 14ου αιώνα.

Διαφέρει από τα κλασικά κάστρα γιατί αρκετά τμήματά του χτίστηκαν σε διαφορετικά στυλ και η επέκτασή του έγινε περισσότερο οριζοντίως παρά καθέτως.

Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου! (εικόνες)
 Το κάστρο φαίνεται από πολλά σημεία της πόλης, αφού βρίσκεται σε ύψωμα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό τη νύχτα.
Μπαίνοντας θα δείτε το μουσείο με την ιστορία του κάστρου, συλλογή από βασιλικά κοσμήματα και πίνακες.

 Η αίθουσα με τα κοσμήματα
Το παλιό παλάτι
 
Στο παλιό παλάτι- Vladislav Hall
 
 Καθεδρικός St. Vitus

 Εκκλησία και μοναστήρι Αγ. Γεώργιος
Το παλιό παλάτι
Τα εμβλήματα του παλιού παλατιού
Εξωτερική αποψη
Θέα από τους κήπους
Παρεκκλήσι δίπλα από το παλιό παλάτι
 Ο αμπελώνας του κάστρου
Ο ναός του Αγ. Βίτου τη νύχτα
Το κάστρο χιονισμένο
Ο ποταμός με φόντο το κάστρο

Πώς θα πάτε

Ένα θαύμα της φύσης: Η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου που αποδείχτηκε ακόμα μεγαλύτερη! (video)
Ο καλύτερος τρόπος είναι να πάτε με το τραμ 22 με αποβίβαση στη στάση Pražský hrad και μετά την επίσκεψη σας να πάρετε το μετρό Malostranská δίπλα από τα σκαλιά του κάστρου.

Είσοδος
Το κάστρο είναι ανοιχτό καθημερινά. Για τιμές εισιτηρίων και ωράριο που είναι ανοιχτοί οι κήποι και το ανάκτορο δείτε εδώ.

Η πρόσβαση τους κήπους είναι δωρεάν και είναι ανοιχτοί από 1 Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου.

tips
* Μην χάσετε την αλλαγή της φρουράς με μουσική και τη σημαία, που γίνεται κάθε μέρα στις 12 ακριβώς στο πρώτο φυλάκιο. Ανά ώρα γίνεται απλή αλλαγή φρουράς από τις 7 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, στις πύλες του κάστρου.
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ