Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήΤσεχίαΠράγαΠράγα: Στιγμιότυπα από τον αγαπημένο διαχρονικό προορισμό που σε ταξιδεύει σε άλλη...

Πράγα: Στιγμιότυπα από τον αγαπημένο διαχρονικό προορισμό που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή! (photos)

Πολλοί τη χαρακτηρίζουν «παραμυθένια» κι έχουν δίκιο. Η Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας, είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά αλώβητες από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους που συντάραξαν την Ευρώπη κι έτσι διατηρεί ένα κομμάτι της άθικτο στο χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται επίσης «χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων» ενώ το ιστορικό κέντρο της συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

- Advertisement -

Ο θρύλος λέει πως η Πράγα ιδρύθηκε από την Πριγκίπισσα Λιμπούσε και το σύζυγό της Πρέμυσλ, ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας. Τότε η πόλη ήταν ουσιαστικά ένα κάστρο στη δεξιά όχθη του Μόλδαβα. Η ιστορία της περιοχής κρατά από την Παλαιολιθική Εποχή.

Πρωτεύουσα της νεοσύστατης τότε Τσεχίας η Πράγα έγινε το 1993, μετά την πτώση του τείχους το 1989 και τη Βελούδινη Επανάσταση.

Οι σύγχρονοι επισκέπτες γοητεύονται τόσο από την ατμόσφαιρα άλλης εποχής που αποπνέει η πόλη όσο και από τα επιμέρους αξιοθέατά της που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Ανάμεσά σε αυτά είναι το κάστρο της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου όπου  φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας.

Στο κάστρο της πόλης ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Βίτου, με το κωδωνοστάσιό του, σε ύψος 99,5 μέτρων να αποτελεί τον ψηλότερο ιστορικό πύργο της Πράγας. Απαραίτητη είναι μια βόλτα στη γέφυρα του Καρόλου, την παλαιότερη της Πράγας.

Τα αγάλματα που την κοσμούν δημιουργούν την εικόνα υπαίθριας γλυπτοθήκης ενώ η ημέρα και η ώρα της θεμελίωσής της λέγεται πως επελέγη αφού ο αυτοκράτορας Κάρολος ο Δ’ συμβουλεύτηκε αστρολόγους.

Καρδιά της πόλης θεωρείται η πλατεία της Παλιάς Πόλης ενώ το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι το αστρονομικό ρολόι. Εκτός από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το ίδιο, από τον πύργο του μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα σε όλο το ιστορικό κέντρο.

ΠΡΑΓΑ

ΠΡΑΓΑ

ΠΡΑΓΑ

ΠΡΑΓΑ

pr

Praga1

Praga2

Praga3

Praga4

Praga5

Praga6

Praga7

Praga8

Praga9

Praga10

Praga11

Praga12

Praga13

Πηγή: www.newsbeast.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ