Ενημερώθηκε στις 9 Μαρτίου 2017, 17:52

Μόλις 11 χλµ. (περ. 20΄) πριν φτάσετε στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό αξίζει µια παράκαµψη για να γνωρίσετε αυτόν τον µικρό αλλά ενδιαφέροντα τόπο!

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected]

Πρόκειται για τη δεύτερη µεγαλύτερη πόλη του νοµού και έδρα του οµώνυµου δήµου –που πήρε το όνοµά του από την αρχαία Ορεστίδα–, «φιλοξενεί» το αεροδρόµιο της Καστοριάς και τα τελευταία χρόνια διεκδικεί ένα σηµαντικό κοµµάτι από την τουριστική «πίτα» µε ιδιαίτερα αξιόλογες επιλογές για κάθε στιγµή της ηµέρας.

Ξεκινήστε µε µια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα σας εντυπωσιάσουν εκθέµατα από το 1.100 π.Χ. µέχρι το 300 π.Χ. και συνεχίστε µε µια περαντζάδα στον παλιό εµπορικό δρόµο της γραφικής γειτονιάς Εβραϊκά για να ξαποστάσετε σε ένα από τα προσεγµένα café-bars ή να κάνετε χάζι στα πανέµορφα νεοκλασικά (όπως το αρχοντικό Ζάχου), που δεν φαίνονται µε την πρώτη µατιά, αλλά και το Πολιτιστικό Κέντρο ή το Ωδείο. Νιώστε τον παλµό της πόλης να χτυπά δυνατά στον πεζόδροµο γεµάτο αγαπηµένα στέκια των ντόπιων ή αναζητήστε λίγη ηρεµία στο αλσάκι της.

Η γνωριµία µε την περιοχή όµως έχει και συνέχεια εκτός, µε την παράσταση να κλέβουν σχεδόν 30 γειτονικοί οικισµοί όπου θα φτάσετε ακολουθώντας µοναδικές διαδροµές µέσα στη φύση ανάµεσα σε λουτρά, απόκοσµα µοναστήρια, καταρράκτες και λίµνες!

Από τα must see το πετρόκτιστο χωριό Νόστιµο µε το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής, η Ιερά Μονή Αγ. Αθανασίου Ζηκόβιστας µε µακραίωνη παρουσία, ο παλιός οικισµός στο Κωσταράζι, το ιστορικό Βογατσικό µε το οργανωµένο του κατασκηνωτικό κέντρο και οι Αµπελόκηποι µε τις φροντισµένες παραδοσιακές ταβέρνες τους. Χρόνου επιτρέποντος, δε, εννοείται ότι θα απολαύσετε µια αναζωογονητική εµπειρία στα Ιαµατικά Λουτρά Αµµουδάρας!

Πηγή: Icons Travellers, Φεβρουάριος 2017

Διαβάστε στο τεύχος που κυκλοφορεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Καστοριά και πολλά ακόμα ταξιδιωτικά θέματα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ