Οι έλεγχοι ασφαλείας στα μεγάλα αεροπορικά ταξίδια είναι για μερικούς κάτι σαν παιχνίδι. Αν όμως υπάρχει αυτός ο κωδικός στο εισιτήριό σας, τότε ίσως βρεθείτε σε δυσάρεστη κατάσταση.

Με την ευκαιρία, εσείς γνωρίζατε γιατί ο φωτισμός στο αεροπλάνο χαμηλώνει κατά την απογείωση και την προσγείωση;

- Advertisement -

Αν στο εισιτήριό σας αναγράφεται ο κωδικός “SSSS”, είναι πιθανό να βρεθείτε σε δυσάρεστη θέση. Τα τέσσερα αρχικά σημαίνουν “Secondary Security Screening Selection”, δηλαδή “Επιλογή για Δευτεροβάθμιο Έλεγχο Ασφαλείας”. Αυτό σημαίνει ότι οι επιλεγμένοι επιβάτες θα πρέπει να περάσουν από δεύτερο έλεγχο ασφαλείας, να ελεγχθούν προσεκτικά από το προσωπικό ασφαλείας και ειδικό σαρωτή.

Πότε μπορεί να σημειωθεί η κάρτα επιβίβασης κάποιου με αυτά τα αρχικά;

H επιλογή δε γίνεται με βάση συγκεκριμένα άτομα. Οι λόγοι για την ύπαρξη των αρχικών “SSSS” μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η αγορά εισιτηρίων τοις μετρητοίς ή η έκδοση εισιτηρίου απλής μετάβασης, δηλαδή χωρίς επιστροφή. Συνήθως συμβαίνει στις πτήσεις προς ΗΠΑ. Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης έχει παρατηρηθεί ότι σε προηγούμενη πτήση επέδειξε επιθετική συμπεριφορά, ή προέβη σε βανδαλισμό, τότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται αυτά τα αρχικά στο εισιτήριό του. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι η αγορά του εισιτηρίου τη μέρα αναχώρησης, ή οι επιβάτες που επιστρέφουν σε χώρα διαφορετική από την πατρίδα τους.

Επίσης, δείτε τις 9+1 συμβουλές για να έχει λιγότερο βάρος η βαλίτσα σας!

Γιατί υπάρχει αυτός ο κωδικός;

Ο κωδικός “SSSS” είναι ένα ειδικό μέτρο των αεροπορικών εταιρειών προκειμένου να εγγυηθούν μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν με τον τρόπο αυτό να αποκαλυφθούν πολύ πιο εύκολα και έτσι να αποτραπεί ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας. Ο κωδικός τοποθετείται από τη Homeland Security και συναντάται αρκετά συχνά. Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης βρεθεί με τον κωδικό αυτό στο εισιτήριό του, θα εντυπωσιαστεί από τη διάρκεια και την ένταση του ελέγχου που θα πρέπει να περάσει.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ