Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον κανονισμό των 100 ml όταν βάζουμε υγρά και τζελ στη χειραποσκευή με την οποία θα ταξιδέψουμε. Τι γίνεται όμως με τους όχι και τόσο γνωστούς κανονισμούς που ισχύουν σχετικά με το τι επιτρέπεται να έχει ο επιβάτης μαζί του στο ταξίδι; Δείτε τα 10 πράγματα που απαγορεύονται στη χειραποσκευή – κάποια ίσως περιέργως!

Διαβάστε ακόμα: Κολυδάς και Αρναούτογλου απαντούν για «το ψυχρότερο Πάσχα των τελευταίων 10 ετών»

1. Πάσσαλοι σκηνής

enter image description here

Κάμπινγκ; Φεστιβάλ μουσικής; Για όπου κι αν θέλετε να ταξιδέψετε μαζί με τη σκηνή σας, μη βάλετε μέσα στη χειραποσκευή που θα πάρετε μαζί μέσα στο αεροπλάνο τους πασσάλους! Εκτός κι αν δεν σας πειράζει να κοιμηθείτε έχοντας θέα τον έναστρο ουρανό!

2. Αναπτήρες

enter image description here

Μπορείτε να έχετε μαζί σας κοινό αναπτήρα στο αεροπλάνο αλλά όχι περισσότερους από έναν! Οι αναπτήρες θεωρούνται υγρό και έτσι ο κάθε επιβάτης δικαιούται να έχει μαζί του έναν αναπτήρα που θα πρέπει να τοποθετηθεί στην ειδική διάφανη σακούλα κατά τον έλεγχο.

3. Σούπες, μαρμελάδες, κρέμες, αλοιφές, καλλυντικά άνω των 100ml

enter image description here

Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί! Αν και κάποιος μπορεί να σχολιάσει ότι ένας αναπτήρας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο μέσα σε ένα αεροπλάνο από παραπάνω από 100 ml σούπας ή μαρμελάδας ωστόσο όταν πρόκειται για το αεροπορικό ταξίδι τα υγρά είναι υγρά και οι κανόνες ασφαλείας πρέπει είναι σεβαστοί! Θυμηθείτε ότι η υγρή μάσκαρα, το makeup σε μορφή τζελ ή κρέμας, τα lip glosses, οι κρέμες προσώπου και σώματος μεταφέρονται όπως ακριβώς και όλα τα υγρά.

4. 10 λίτρα από το αγαπημένο σας άρωμα μοιρασμένο σε μικρά μπουκαλάκια!

enter image description here

Νομίζετε πως βρήκατε τον τρόπο να μεταφέρετε στη χειραποσκευή σας 3 λίτρα από το αγαπημένο σας άρωμα με το να μοιράσετε το υγρό σε μικρά μπουκαλάκια; Όχι ακριβώς! Οι μικρές συσκευασίες με τα υγρά θα πρέπει να χωρούν σε μία διαφανή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου που έχει περίπου διαστάσεις 20cm x 20cm. Επιτρέπεται μία μόνο τέτοια σακούλα ανά επιβάτη, που θα πρέπει να είναι κλειστή και να παραδίδεται ξεχωριστά στον Έλεγχο Χειραποσκευών για εξέταση. Τελικά η πατέντα σας δεν έχει μέλλον!

Υγρά φάρμακα και διατροφικά είδη (όπως βρεφικά γάλατα) που ξεπερνούν τα 100 ml αλλά σας είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορούν να μεταφερθούν στη χειραποσκευή σας. Μπορεί όμως να σας ζητηθεί να αποδείξετε ότι είναι απαραίτητα για το ταξίδι. Καλό θα ήταν να το δηλώσετε στο check-in.

Info: Κολόνιες, αλκοόλ και όλα τα υγρά προϊόντα duty-free εξαιρούνται από τον κανόνα των υγρών. Μπορούν να ξεπερνούν τα 100ml, είναι όμως σημαντικό να παραμείνουν μέσα στις ειδικές σφραγισμένες σακούλες που τοποθετήθηκαν κατά την αγορά τους.

5. Ρακέτες

enter image description here

Αν είστε από αυτούς που το πρώτο πράγμα που θα ρίξουν στη χειραποσκευή των καλοκαιρινών διακοπών είναι οι ρακέτες, σκεφτείτε το καλύτερα!

Σύμφωνα με τον κανονισμό κάθε μη αιχμηρό αντικείμενο που είναι ικανό να τραυματίσει (όπως: αθλητικά ρόπαλα, ράβδοι, μπαστούνια και ρακέτες κάθε είδους, κουπιά, στέκες μπιλιάρδου, εξοπλισμός πολεμικών τεχνών) δεν επιτρέπεται στη χειραποσκευή.

6. Καλάμι ψαρέματος

enter image description here

Πήρατε το καλάμι σας ανά χείρας και πάτε να περάσετε τον έλεγχο στο αεροδρόμιο! Κρίμα, δεν επιτρέπεται! Καθώς στον κανονισμό για τα μη αιχμηρά αντικείμενα (όπως: αθλητικά ρόπαλα, ράβδοι, μπαστούνια και ρακέτες κάθε είδους, κουπιά, στέκες μπιλιάρδου, εξοπλισμός πολεμικών τεχνών) συμπεριλαμβάνεται και το καλάμι ψαρέματος.

7. Αιχμηρά αντικείμενα

enter image description here

Στη συχνή ερώτηση «μπορώ να έχω στη χειραποσκευή μου στο αεροπλάνο ψαλίδι, ξυραφάκι και τσιμπιδάκι φρυδιών;» Η απάντηση είναι ναι! Προσοχή όμως! Σύμφωνα με τον κανονισμό μπορείτε να έχετε τσιμπιδάκι φρυδιών, ξυραφάκια ασφαλείας ή μιας χρήσης με λεπίδες σε θήκη και ψαλιδάκια με μήκος λεπίδας έως 6 cm. Απαγορεύονται τα μεγαλύτερα ψαλίδια και οι γυμνές ξυριστικές λεπίδες.

 

8. Επαγγελματικά εργαλεία

enter image description here

Απίστευτο τι μπορεί να θέλει να πάρει κανείς μαζί του στο αεροπλάνο!

Αν σκοπεύετε να μεταφέρετε επαγγελματικά εργαλεία που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως αιχμηρό ή κοφτερό όπλο (π.χ. τρυπάνια και μύτες, κοπίδια, μαχαίρια κουζίνας, κάθε είδους πριόνια, κατσαβίδια, λοστοί, σφυριά, πένσες, απλά και γαλλικά κλειδιά, καμινέτα), ξανασκεφτείτε το!

9. Πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και άλλα βεγγαλικά

enter image description here

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε γιατί να θέλει κανείς να μεταφέρει στη χειραποσκευή του φωτοβολίδες και άλλα βεγγαλικά! Μερικά σενάρια που μας έρχονται στο μυαλό είναι να πηγαίνετε στο νησί για τον γάμο του καλύτερού σας φίλου και να σκεφτήκατε να πάρετε και δυο φωτοβολίδες ανά χείρας για το γλέντι ή μερικές κροτίδες για την Ανάσταση στο χωριό! Εεεεε … όχι!

10. Οξυζενέ

enter image description here

Χλωρίνη, οξυζενέ, σπρέι μπογιάς και λοιπά χημικά υλικά απαγορεύονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ