Πάρτε μερικά καθαριστικά μαντηλάκια μαζί σας στην επόμενη πτήση σας γιατί αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω θα σας μάθουν πολλά. 

Το αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια σε ένα αεροπλάνο βρίσκεται πολύ κοντά στη θέση που κάθεστε και σίγουρα αυτό είναι κάτι που δεν σας αρέσει να το γνωρίζετε.

Όταν μια ομάδα μικροβιολόγων έκαναν επιθεώρηση σε αεροδρόμια και αεροπλάνα ανακάλυψαν πως τα τραπεζάκια που τρώτε το φαγητό σας έχουν περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Δείτε, όμως, ποια είναι τα 5 αντικείμενα (σημεία) στο αεροπλάνο με τα περισσότερα μικρόβια.

Ελλάδα: Ποιος είναι ο πιο φθηνός all inclusive προορισμός για το καλοκαίρι του 2018;

Τραπεζάκια

Όταν μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα εξέτασαν τα τραπεζάκια των αεροπλάων ανακάλυψαν πως το 60% αυτών είχαν επικίνδυνα βακτήρια μεταξύ των οποίων και E. coli. Μην αγχώνεστε όμως! Ο μόνος τρόπος να πάθετε κάτι είναι να βάλετε τα μικρόβια στο στόμα σας με τα χέρια σας. Επομένως, όσο έχετε καθαρά χέρια δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

αεροπλάνο

Το τραπεζάκι του αεροπλάνου είναι το πιο βρώμικο σημείο του.

Περιοδικά 

Μπορεί να σας φαίνεται ακίνδυνο το να διαβάσετε ένα από τα περιοδικά του αεροπλάνου αλλά σκεφτείτε πόσοι τα έχουν πιάσει πριν από εσάς. Οι ειδικοί έχουν βρει πως εκατοντάδες άνθρωποι πιάνουν τα περιοδικά του αεροπλάνου τα οποία σπάνια αντικαθίστανται. Η μοναδική στιγμή που καθαρίζονται είναι όταν κυκλοφορεί ένα καινούργιο περιοδικό… δηλαδή ποτέ! Πάρτε μαζί σας τα δικά σας περιοδικά και αποφύγετε να πιάσετε εκείνα που θα βρείτε συνήθως πίσω από το κάθισμα του μπροστινού σας.

Διαβάστε ακόμα:  Κορoνοϊός: Πόσες πιθανότητες έχετε να κολλήσετε στο αεροπλάνο, σύμφωνα με έρευνα του ΜΙΤ

9 tips για να «επιβιώσεις» στο υπερατλαντικό σου ταξίδι με αεροπλάνο!

Κουβέρτες και μαξιλάρια 

Μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει πως οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια που προμηθεύουν τα αεροπλάνα τους πελάτες σε μεγάλες πτήσεις δεν πλένονται μετά από κάθε πτήση ακόμα κι αν τους τα δίνουν κλεισμένα σε πλαστικό. Στην πραγματικότητα οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια πλένονται κάθε 5-30 μερες ή όποτε θεωρούν ότι χρειάζεται. Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει η συγκεκριμέν η αεροσυνοδός. Αν πρόκειται να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι φροντίστε να έχετε μαζί σας τα δικά σας μαξιλάρια και κουβέρτες.

αεροπλάνο

Στην πραγματικότητα οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια πλένονται κάθε 5-30 μερες ή όποτε θεωρούν ότι χρειάζεται.

Καζανάκι 

Λέγεται πως το καζανάκι είναι πιο βρώμικο ακόμα και από το κάθισμα της τουαλέτας. Η λύση είναι απλή. Πλένετε καλά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι μετά τη χρήση της τουαλέτας του αεροπλάνου και κάντε το ίδιο πριν φάτε. Τα τζελ καθαρισμού χεριών από μικρόβια δεν είναι η καλύτερη λύση μιας και δεν καθαρίζουν τα χέρια τόσο καλά όσο το σαπούνι με το νερό.

7+1 tips για να είναι η βαλίτσα των διακοπών… ελαφριά όπως και η καλοκαιρινή σου διάθεση!

Ψύκτες 

Επειδή σίγουρα κάποια στιγμή θα θελήσετε να πιείτε νερό, μην το κάνετε χρησιμοποιώντας τους ψύκτες. Μετά τα τραπεζάκια οι ψύκτες είναι το δεύτερο πιο βρώμικο πράγμα μέσα σε ένα αεροπλάνο. Ερευνητές έχουν βρει πάρα πολλά μικρόβια σε αυτούς. Πάρτε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό για να είστε σίγουροι ότι δεν έρχεστε σε καμιά επαφή με επιβλαβή μικρόβια.

αεροπλάνο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ