Ξεχάστε τα καπέλα, τα γυαλιά και τα παρεό που μπορεί να αγοράζατε μέχρι τώρα από πλανόδιους στις παραλίες. Όσοι παραθεριστές «συλληφθούν» να αγοράζουν αγαθά από πωλητές στις ιταλικές παραλίες, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα μέχρι και 7.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, που είναι επίσης επικεφαλής του δεξιού κόμματος της χώρας, ετοιμάζει ένα νέο νόμο που θα ονομάζεται «Ασφαλείς παραλίες», σύμφωνα με την Telegraph, που θα επηρεάσει σοβαρά την ελευθερία των πωλητών να πωλούν προϊόντα.

Η απόφαση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι, θα σημαίνει πως οι πωλητές που πωλούν προϊόντα – μαϊμού θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα μεταξύ 2.500 ευρώ και 15.500 ευρώ ενώ θα κατασχεθούν και τα εμπορεύματά τους.

Αυστηρά πρόστιμα σε όσους αγοράζαουν από πλανόδιους μικροπωλητές. Φωτογραφία: Shutterstock

Οι τουρίστες που πληρώνουν για μασάζ, τατουάζ και κοτσιδάκια στα μαλλιά από μη εξουσιοδοτημένους πωλητές, θα κληθούν επίσης να πληρώσουν πρόστιμο.

Διαβάστε ακόμα:  Βρετανία: Το προσωπικό της British Airways ψήφισε υπέρ της απεργίας στο Χίθροου

Οι προτεινόμενες εισφορές προέρχονται από τους ισχύοντες νόμους σχετικά με την παράνομη εμπορία προϊόντων παραποίηση – απομίμησης. Η τοπική αστυνομία, η καραμπινιέρι και η οικονομική αστυνομία θα είναι αυτοί που θα εφαρμόσουν το νέο διάταγμα έναντι των πωλητών και εκείνων που επιλέγουν να αγοράσουν από αυτούς.

Αυτοί είναι οι ιδανικοί καλοκαιρινοί προορισμοί για ζευγάρια!

Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, οι πωλητές που πωλούν πλαστά εμπορικά σήματα, αποφεύγουν το φόρο, γεγονός που καταστρέφει τις νόμιμες επιχειρήσεις.

Ο επιχειρηματικός σύλλογος Confesercenti εκτιμά ότι το εμπόριο παραποιημένων αγαθών ανέρχεται συνολικά σε 22 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Ιταλία, ενώ οι φορολογικές αρχές αναμφισβήτητα χάνουν δισεκατομμύρια έσοδα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ