Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, η Αίγινα με τις μαγικές παραλίες της, μπορεί να σας προσφέρει όμορφες και χαλαρές στιγμές. Ιδανικό νησί για Σαββατοκύριακα αλλά ακόμα και μια ξεχωριστή μονοήμερη απόδραση! Με αφορμή τώρα τη Πρωτομαγιά που πλησιάζει και μάλιστα φτιάχνει ένα εξαιρετικό τριήμερο, η Αίγινα είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή!

Εκτός από τις παραλίες, τις όμορφες βόλτες στα σοκάκια, τις ταβέρνες και τη διασκέδαση, το νησί έχει μεγάλο ενδιαφέρον πολιτιστικά και ιστορικά.

Αίγινα
Αίγινα

Τι να κάνετε:

• Επισκεφτείτε την Παλαιόχωρα, την µεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού που µεταφέρθηκε εκεί περίπου τον 9ο αιώνα µ.Χ. προκειµένου να προστατευθεί από τις επιδροµές των πειρατών.

• Κάντε µια βόλτα στα στα σοκάκια και τα καλντερίµια της πόλης. Τα κτήρια, δείγµατα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής µε έντονο το λαϊκό στοιχείο, κτισµένα το 19ο αι. θα σας εντυπωσιάσουν.

• Κατευθυνθείτε νότια, µέχρι το ψαροχώρι της Πέρδικας, µια µαγευτική διαδροµή που καταλήγει σε ένα µέρος όπου µπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ή να πάρετε το καραβάκι για µια βόλτα στο νησάκι Μονή µε την υπέροχη παραλία.

• Δείτε τον εντυπωσιακό ναό της Αφαίας (500 – 490 π.Χ.). Βόρεια της πόλης (περίπου 10 χλµ) , βρίσκεται το δεύτερο λιµάνι του νησιού, η Σουβάλα, γνωστή για τα ιαµατικά νερά της και βορειοανατολικά, ο περίφηµος ναός της Αθηνάς Αφαίας, µέσα στα πεύκα, µε θέα το απέραντο γαλάζιο. Ο ναός που κτίστηκε µετά τη ναυµαχία της Σαλαµίνας, θεωρείται το πρότυπο που είχαν στο µυαλό τους οι αρχιτέκτονες του Παρθενώνα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

• Από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα αλλά πάνω απ όλα πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών θρησκευτικού τουρισµού, είναι το περίφηµο µοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, που χτίστηκε ανάµεσα στα 1904 και 1910 και βρίσκεται 6 περίπου χλµ. από την πόλη.

• Επισκεφτείτε το Λαογραφικό µουσείο που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1828.

• Δείτε τον παραδοσιακό οικισµό της Παχειάς Ράχης χτισµένο στους πρόποδες του Ελλάνιου Όρους µε πλακόστρωτα καλντερίµια και εκπληκτική θέα στη θάλασσα!

• Κατά µήκος της Λεωφόρου Καζαντζάκη, θα συναντήσετε τα σπίτια των Νίκου Καζαντζάκη, Γιάννη Μόραλη, Νίκου Νικολάου και Χρήστου Καπράλου. Στον ίδιο δρόµο βρίσκεται και ο Πύργος Μαρκέλλου.

Νησάκι Μονή, Αίγινα
Πέρδικα Αίγινα

Πώς να πάτε

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats για την Αίγινα (διάρκεια 1 ώρα & 10 λεπτά). Επιπλέον, από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά και Ιπτάμενα Δελφίνια ( διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 35 λεπτά)

Δείτε ακόμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ