Το καλοκαίρι έφτασε και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσετε σχεδιάζοντας κάποιο ταξίδι. Μπορεί τα ελληνικά νησιά να θεωρούνται «must» προορισμοί για να χαλαρώσετε και να κάνετε τις βουτιές σας, ωστόσο σκεφτείτε και το ενδεχόμενο για ένα ταξίδι εκτός Ευρώπης.

Tips για το πρώτο σας ταξίδι εκτός Ευρώπης | in.gr

- Advertisement -

Σε περίπτωση που δεν έχετε ξαναπεράσει τα σύνορα της ευρωπαϊκής ηπείρου, σας έχουμε συγκεντρωμένες μερικές συμβουλές, για να μη φανείτε ανέτοιμοι:

1. Χρειάζεσαι διαβατήριο: Με ελάχιστες εξαιρέσεις, στις χώρες εκτός Ευρώπης θα χρειαστείς έγκυρο διαβατήριο. Αν δεν έχεις, λάβει υπ’ όψιν ότι θα χρειαστείς μερικές μέρες για να το εκδώσεις. Αν έχεις δες πότε λήγει, διότι συνήθως πρέπει να έχει περιθώριο έξι μηνών από την μέρα της άφιξής σου στην χώρα που επισκέπτεσαι.

2. Ελέγξτε αν χρειάζεστε βίζα: Κάποια κράτη, ακόμα και αν έχετε διαβατήριο σε ισχύ, απαιτούν και την κατοχή τουριστικής βίζας για να σας επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα.

3. Λέξεις – κλειδιά που θα σας φανούν απαραίτητες: Εκτός από τα «ευχαριστώ», «παρακαλώ» κλπ., είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς θα ρωτήσετε βασικές πληροφορίες στην τοπική γλώσσα της χώρας που θα επισκεφθείτε, όπως τα μέσα μεταφοράς, κάποια κεντρικά σημεία κ.ο.κ., γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

4. Κάνε ταξιδιωτική ασφάλεια: Μια και η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας δεν ισχύει σε χώρες εκτός Ευρώπης, φρόντισε να κάνεις ταξιδιωτική ασφάλεια. Κι αυτό κυρίως για να είσαι καλυμμένος αν χρειαστείς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σχετική εικόνα

5. Σκέψου το ζήτημα των χρημάτων: Πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου ότι η χώρα που θα επισκεφτείς δεν θα έχει το ίδιο νόμισμα με τη χώρα σου. Άρα μάθε το νόμισμα, την ισοτιμία και κατέβασε και ένα app για συνάλλαγμα, έτσι ώστε να έχεις εικόνα τι ξοδεύεις. Και ακόμη μια συμβουλή για το συνάλλαγμα. Συνήθως την καλύτερη ισοτιμία στην δίνουν οι μεγάλες τράπεζες εκεί που θα πας.

Πηγή: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ