H εξρεύνηση στα βάθη του ωκεανού είναι ήδη μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά τώρα, όσοι κολυμπούν από τις ακτές της βορειοδυτικής Φλόριντα μπορούν να δουν απίστευτη τέχνη, ενώτα εκθέματα είναι κάτω από τη θάλασσα.

SWARA-Skull_underwater_Vince-Tatum
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε επίσημα. Το Υποβρύχιο Μουσείο Τέχνης (UMA) είναι ένας συναρπαστικός προορισμός που φιλοξενεί απίστευτα γλυπτά στη θαλάσσια άγρια ​​φύση.
Βρίσκεται έξω από την ακτή του Grayton Beach State Park στο νότιο Walton της Φλώριδας. Το μουσείο παρουσιάζει επτά εξέχοντα γλυπτά – συμπεριλαμβανομένου ενός γιγαντιαίου κρανίου από τον καλλιτέχνη Vince Tatum και ένα χταπόδι από την Allison Wickey, την υπέυθυνο του μουσείου.

Anamorphous-Octopus_underwater_Allison-Wickey

Η Wickey δήλωσε ότι εμπνεύστηκε να προτείνει το έργο στην Πολιτιστική Συμμαχία Καλλιτεχνών της κοινότητας του Walton, αφού παρακολούθησε τη δημιουργία τεχνητών υφάλων. Το αποτέλεσμα ήταν μια συνεργασία μεταξύ του προγράμματος της Τέχνης στον Δημόσιο Χώρο της Συμμαχίας και του Συνδέσμου Τεχνητών Ύπλων South Walton.

Η εφαρμογή που σε «στέλνει» διακοπές

“Σκέφτηκα πως αυτό είναι πολύ cool, αλλά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το κάνουμε αυτό. ” Ήταν εντελώς έξω από τα συνηθισμένα”, εξηγεί. Αντ ‘αυτού, η απάντηση ήταν ενθουσιώδης. Τώρα το μουσείο είναι πραγματικότητα, θυμίζοντας την έκθεση του διασημου μουσείου του Arte στο Κανκούν και του πρώτου υποθαλάσσιου μουσείου της Ευρώπης, του Μουσείου Ατλαντικού της Λανθαρότε.

JYC's-Dream_underwater_Kevin-Reilly

Ο Σύνδεσμος Τεχνητών Ύφαλων South Walton ενημέρωσε την UMA για το πώς τα γλυπτά δε θα επηρρεάσουν το θαλάσσιο περιβάλλον. “Τους δώσαμε  τα επιτρεπτά, υλικά, σοφά, μεγέθη για τους γλύπτες να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τους υφάλους τους έτσι ώστε να συμμορφώνονται με τις άδειες”, δήλωσε ο Andy McAlexander, πρόεδρος του συμβουλίου της ένωσης. Η ομάδα του McAlexander διασφάλισε επίσης ότι κανένα από τα γλυπτά δεν ήταν κατασκευασμένο από πλαστικό – ή που περιείχε ρύπους και τοξίνες. “Πρέπει να είναι καθαρά υλικά που είναι δεν βλάπτουν το περιβάλλον”.

Η Μαδέρα είναι μια υπάιθρια γκαλερί τέχνης

Ο McAlexander δεν πείστηκε αμέσως από την ιδέα ενός υποθαλάσσιου μουσείου. “Ποτέ δεν είχα  δώσει μεγάλη σημασία στις τέχνες”, λέει. “Έτσι απλά δεν πίστευα ότι όλο αυτό θα είχε επιτυχία. “Από τότε που δημιουργήθηκε το έχω δει ήδη δύο φορές,  η προοπτική μου έχει αλλάξει εντελώς και κατάλαβα πως η άποψη μου στην αρχή ήταν λάθος.” “Είναι άγρια ​​εμπνευσμένο για μένα προσωπικά να είμαι μέρος του για κάτι που άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους”, προσθέτει.

Propeller-in-Motion_underwater_Marek-Anthony

Στόχος είναι το μουσείο να είναι μια μόνιμη δομή που συνεχώς θα αναπτύσσεται. Ο McAlexander λέει ότι θα μπορούσε να βάζει μέχρι και 10 επιπλέον γλυπτά κάθε χρόνο. “Είναι πραγματικά ένα ζωντανό, ακμάζον μουσείο που θα είναι διαφορετικό κάθε φορά που θα βουτήξετε, γιατί θα υπάρχουν διαφορετικά υδρόβια είδη κάθε φορά που θα βουτήξετε”, λέει ο McAlexander. “Αλλάζει ουσιαστικά κυριολεκτικά από στιγμή σε στιγμή.”

Πηγή: cnn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ