Καράβι στην Χίο

Όταν ο Διονύσιος Σολωμός έγραφε για την «ολόμαυρη ράχη των Ψαρών», δεν φανταζόταν πως αυτό το παρεξηγημένο νησί θα μπορούσε να μείνει τόσο ανεξερεύνητο. Τα Ψαρά, πολλές φορές επισκιάζονται από την αρχοντιά της Χίου. Όμως τα τελευταία χρόνια, αποτελούν μια από τις πιο ιδανικές επιλογές για ήρεμες και εναλλακτικές διακοπές.

- Advertisement -

Μαστιχοχώρια: Τα αρχοντικά χωριά της Χίου βγαλμένα από άλλη εποχή

Φτάνοντας στο λιμάνι είτε από την Χίο, είτε από το Λαύριο θα συναντήσετε πολλά λευκά διώροφα σπιτάκια με κεραμίδια. Ένα από αυτά ανήκει στον Κωνσταντίνο Κανάρη. Στην κεντρική πλατεία του νησιού στέκει επιβλητικά το μνημείο Ηρώων, πάνω στο οποίο είναι χαραγμένα τα ονόματα των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Πρόκειται αναμφίβολα, για ένα νησί με μεγάλη ιστορία που είναι ικανό σε κάθε βήμα να σας ταξιδέψει σε χρόνους ανεξερεύνητους.

https://www.instagram.com/p/CB1J4ZQpWFx/?utm_source=ig_web_copy_link

Ωστόσο, τα «παρεξηγημένα» Ψαρά δεν είναι μόνο η «βαριά» ιστορία που κουβαλούν, αλλά και ένας τόπος με παρθένα και άγρια ομορφιά. Ένας τόπος, με φυσική ομορφιά που συνδυάζει κατάφυτα τοπία και κρυστάλλινα νερά.

Οι 40 παραλίες των Ψαρών

Κι όμως τα Ψαρά έχουν 40 διαφορετικές παραλίες, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Από κρυφές και μυστικές, μέχρι και πολύβουες. Οι επιλογές στο νησί είναι τόσο πολλές που μπορεί να είστε τυχεροί και το καλοκαίρι να μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη παραλία μόνοι σας.

Η Ψιλή Άμμος, μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, είναι η αγαπημένη των επισκεπτών λόγω των πεντακάθαρων νερών και της χρυσαφένιας άμμου. Από την άλλη πλευρά, η Λάκκα είναι μια υπέροχη τεράστια ακτή με εύκολη πρόσβαση και μεθυστικό ηλιοβασίλεμα.

Ο Κάτω Γυαλός, στα νοτιοδυτικά του νησιού, ενδείκνυται για ρομάντζο λόγω της θέας και των τιρκουάζ νερών της. Αντίθετα η Σπιτάλια διαθέτει διάφανα νερά και λευκό βοτσαλάκι.

Για την πλειοψηφία των επισκεπτών η Λαζαρέτα είναι η κορυφαία παραλία των Ψαρών και συναγωνίζεται το Κατσούνι, μια ρηχή και γαλαζοπράσινη ακτή.

Δίπλα στο λιμάνι ξεχωρίζει η παραλία των Ψαρών, με τα ρηχά και διάφανα νερά που είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες.

Όποια παραλία και να διαλέξετε φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα καθώς καμία δεν είναι οργανωμένη.

Κάντε μια βόλτα πάνω από τα μαγευτικά Ψαρά μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ