[small_title title=”1 χλµ. από το Δισπηλιό, τηλ. 24670 85384,κιν.6972 450614 www.gaitaniskastoria.gr”]

Στην ερώτηση «πού θα φάµε καλό ψάρι», όλοι οι ντόπιοι απαντούν στον Γαϊτάνη! Εκτός κέντρου, µόλις 1 χλµ. από το Δισπηλιό, αυτή η οικογενειακή ψαροταβέρνα έχει γίνει από το 1997 συνώνυµο της ψαροφαγίας στην Καστοριά. Με πρώτη ύλη ζωντανά ψάρια που φτάνουν καθηµερινά από το Ιόνιο (κυρίως από Λευκάδα) και µαµαδίστικες συνταγές από την κα Έλλη που είναι στο τιµόνι της κουζίνας, δικαιολογεί επάξια τη φήµη της. Εκτός από ψητό ψάρι, εδώ τα must είναι η λαχταριστή ψαρόσουπα, τα ζυµαρικά µε θαλασσινά (πολύ γευστικό είναι το κριθαράκι µε γαρίδες), ενώ πάντα υπάρχουν και πρωτότυπες προτάσεις εκτός καταλόγου όπως σαρµαδάκια µε γαρίδα, σουπιές µε σπανάκι αλλά και φαγκρί µε κριθαράκι! Τα συνοδεύουµε µε σπιτικά, ζεστά και κρύα ορεκτικά αλλά και φρέσκα χόρτα ή λαχανικά στον ατµό, που γίνονται εκείνη την ώρα. Όσο για τους µερακλήδες, εδώ θα βρουν µεγάλη ποικιλία σε µεζέδες για το τσιπουράκι τους, όπως το περίφηµο χταπόδι στη σχάρα, σκουµπρί, λακέρδα, γαύρο µαρινάτο αλλά και καρπάτσιο ψαριών. Στα συν η ενηµερωµένη κάβα που αριθµεί 80 ελληνικές ετικέτες! Ο επίλογος γράφεται µε κάποιο από τα επιδόρπια ηµέρας, όπως ψητό κυδώνι, καζάν ντιπί ή καρυδόπιτα. Καθημερινά, 12:00 – 00:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ