Όλα είναι έτοιμα για την κατασκευή του ψηλότερου ξύλινου ουρανοξύστη του κόσμου στο Τόκιο. Το κτίριο των 350 περίπου μέτρων στο κέντρο του Τόκιο θα γίνει η ψηλότερη ξύλινη δομή στον κόσμο μετά την ολοκλήρωσή του, που αναμένεται το 2041. 

- Advertisement -

Ο πύργος – ο οποίος θα είναι γνωστός ως W350 θα καταρρίψει το ρεκόρ για το ψηλότερο ξύλινο κτίριο του κόσμου. Ο σημερινός κάτοχος του ρεκόρ είναι το Brock Commons, ένα κτίριο 53 μέτων στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, Βανκούβερ.

12 μαγευτικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις με το τρένο

Το κτίριο έχει ανατεθεί στην Sumitomo Forestry, μια ιαπωνική εταιρεία που ειδικεύεται σε προϊόντα ξύλου, για να τιμήσει την 350η επέτειό της το 2041. Το W350 έχει εκτιμημένη τιμή 5,6 δισ. δολάρια, θα διαθέτει 70 ορόφους και θα αποτελείται από 90% ξύλινα υλικά. Το ξύλο θα τυλίγεται γύρω από ένα χαλύβδινο πλαίσιο ελέγχου κραδασμών, σχεδιασμένο να αντέχει τους σεισμούς της πόλης.

Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες του κτιρίου θα περιβάλλονται από μπαλκόνια γεμάτα με πράσινο. Η Sumitomo ελπίζει να μετατρέψει τις πόλεις σε «δάση μέσω της αυξημένης χρήσης της ξύλινης αρχιτεκτονικής για πολυώροφα κτίρια».

πηγή:news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ