Η Λυών είναι η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Γαλλία. Είναι γνωστή ιστορικά για την παραγωγή μεταξιού αλλά και για τα κτίρια και τα μνημεία της και έχει χαρακτηριστεί ως χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Παρόλα τα εντυπωσιακά της κτίρια, υπάρχουν ή μάλλον υπήρχαν, και κτίρια σαν και το παρακάτω, που προκαλούσε λύπη και μελαγχολία στους περαστικούς.

Μαγεία: Το «Λούβρο του Aμπου Ντάμπι»άνοιξε τις πόρτες του σήμερα!Ένα μουσείο ύμνος στην αρχιτεκτονική

Ευρώπη: Πέντε κορυφαίοι προορισμοί για περιπετειώδεις αποδράσεις

Όμως όπως λένε, «μέσα στην ασχήμια κρύβεται η ομορφιά». Έτσι αυτό το κτίριο, ενέπνευσε έναν Γάλλο καλλιτέχνη του δρόμου, που το χρησιμοποίησε ως πίνακα για να το μεταμορφώσει όχι μόνο σε κάτι όμορφο, αλλά σε ένα κτίριο που μπορεί να κάτσεις για ώρα και να το χαζεύεις.

Το κτίριο βρίσκεται στην Boulevard des Canuts. Η τοιχογραφία έγινε από την ομάδα CitéCréation, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνική «Trompe-l’œil», μια τέχνη που χρησιμοποιεί ρεαλιστικές εικόνες και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι τρισδιάστατη, έχοντας και το βάθος στην τεχνοτροπία της. Ο τοίχος ζωγραφίστηκε για πρώτη φορά το 1987 και από τότε ανανεώνεται συχνά για να κρατήσει την μαγεία του. Πρόκειται για ένα από τα αξιοθέατα της πόλης της Λυών και είναι ο μεγαλύτερος τοίχος με «τρισδιάστατη» ζωγραφική στην Ευρώπη, αφού έχει εμβαδόν 1.200 τ.μ

Μια βόλτα στη φθινοπωρινή Μαδρίτη! Τι μπορεί να κάνει κανείς στην ισπανική πρωτεύουσα…

πηγή:e-radio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ