Αν βρείτε καλύτερη προσφορά στην τιμή κρουαζιέρας μετά την κράτηση, μπορεί να νομίζετε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για εξοικονόμηση των χρημάτων που έχετε ήδη πληρώσει. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα ανάλυση από τον κορυφαίο σύμβουλο κρουαζιέρας Cruisewatch , εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης σημαντικού ποσού.

Γιατί μπορεί να θέλετε να ακυρώσετε – και Rebook

Πρόσφατη έρευνα από Cruisewatch.com, ένας σύμβουλος κρουαζιέρας γνωστός για την καινοτομία στην πρόβλεψη των τιμών, έχει δείξει ότι οι τιμές στις κρουαζιέρες μπορεί να μειωθούν σημαντικά καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης. “Οι περισσότεροι πεζοπόροι τείνουν να κλείνουν τα ταξίδια τους τέσσερις έως έξι μήνες εκ των προτέρων”, εξηγεί ο Markus Stumpe , διευθύνων σύμβουλος της Cruisewatch, “αλλά θα ήταν πολύ ωφέλιμο να ακυρώσουν και στη συνέχεια να ξανακάνουν την κρουαζιέρα τους σε ναύλους μειωμένους στο 71%. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η επιλεγμένη κρουαζιέρα προσφέρει λιγότερο αυστηρές δομές τελών.

Ταξίδεψε στο Λονδίνο στα βήματα του Harry Potter

Τα τέλη ακύρωσης της γραμμής της κρουαζιέρας

Γενικά, οι γραμμές κρουαζιέρας χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ακύρωσης: μαλακές, μέτριες και αυστηρές.

Γραμμές όπως οι κρουαζιέρες Celebrity, τα νορβηγική κρουαζιερόπλοια και οι αστέρες Clippers , προσφέρουν “μαλακότερα” τέλη και μπορεί να χρεώνουν μόνο ένα τέλος ακύρωσης 25% κατά μέσο όρο τουλάχιστον 30 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Μέτριες γραμμές, συμπεριλαμβανομένων των Βίκινγκ Κρουαζιέρων, Windstar Cruises, Royal Caribbean, Carnival, MSC Cruises, Costa Cruise Line, Hurtigruten Cruise Lines, Cunard, Crystal Cruises, SeaDream, Princess Cruises και της Disney Cruise Line , προσφέρουν λίγο περισσότερο χώρο κίνησης, αν και χρεώνουν επίσης περίπου το 90% για ακυρώσεις που πραγματοποιούνται εντός 30 ημερών από την αναχώρηση. Ωστόσο, τα τέλη ακύρωσης κατά μέσο όρο 15% 90 ημέρες ή περισσότερο πριν από την αναχώρηση.

Οι αυστηρές γραμμές, από την άλλη πλευρά, όπως οι κρουαζιέρες της Ωκεανίας, η Ponant, οι κρουαζιέρες Club Azamara, η Regent Seven Seas, η Silversea Cruises και η Seabourn τείνουν να προσφέρουν ελάχιστες ή καθόλου επιστροφές, εκτός εάν ακυρώσετε τουλάχιστον 120 ημέρες νωρίτερα. Εντός των τελευταίων 60 ημερών κανονικά πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος 100%.

Διαβάστε ακόμα:  Ολοήμερο εισιτήριο στο Atlantis Aquaventure, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στον κόσμο, για όλους τους επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν στο Ντουμπάι

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα

Για να απεικονίσετε τις πιθανές αποταμιεύσεις, πάρτε αυτή την πιθανή πραγματική κατάσταση: Κάποιος φτιάχνει την κρουαζιέρα των ονείρων σε Celebrity Eclipse 150 ημέρες πριν από την αναχώρηση και πληρώνει συνολικά 5.000 δολάρια. Σαράντα ημέρες πριν από την αναχώρηση, αυτό το άτομο βλέπει μια προσφορά στο ίδιο πλοίο με εξοικονόμηση 40%. Αυτή τη στιγμή η χρέωση ακύρωσης για το Celebrity είναι 20%, οπότε το άτομο επιλέγει να κάνει επαναφορά και εξοικονομεί $ 1.000.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη ακύρωσης

Οι δομές των τελών ακύρωσης για τις περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας είναι συχνά πολύ αυστηρές και δύσκολο να κατανοηθούν και πολλοί παράγοντες επηρεάζουν κάθε πολιτική. Το μήκος της κρουαζιέρας, πόσο μπροστά μπορείτε να ακυρώσετε, τον προορισμό, τον τύπο καμπίνας ή την κατηγορία κρουαζιέρας, μπορούν να συμβάλουν στην τελική χρέωση της ακύρωσης. Η κράτηση ειδικών συμφωνιών μπορεί να σημαίνει υψηλότερα τέλη ακύρωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καταβληθείσες καταθέσεις είναι επίσης μη επιστρεπτέες. Συχνά θα χρειαστεί να συντάξετε ένα επίσημο γραπτό έγγραφο για να ακυρώσετε την κρουαζιέρα.

Εναλλακτικές λύσεις που πρέπει να εξετάσετε πριν την ακύρωση της κρουαζιέρας σας

Εάν τα τέλη ακύρωσης είναι απαγορευτικά, ενδέχεται να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιστάθμιση της διαφοράς των τιμών. Ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας προσφέρουν πίστωση επί του σκάφους ως επιστροφή για διαφορές τιμών ή προσφέρουν σημαντικές αναβαθμίσεις, εφόσον υπάρχουν.

24 εκπληκτικές πλωτές πόλεις του κόσμου

Υπολογισμός Ακύρωσης Τέλους Σκυροδέματος

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε αν αξίζει να ακυρώσετε και να ξανακάνετε την κρουαζιέρα σας είναι να εξετάσετε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης της γραμμής της κρουαζιέρας. Ωστόσο, εάν είστε ακόμα στα στάδια του σχεδιασμού, πιθανόν να συγκρίνετε τιμές, πολιτικές και πακέτα. Αυτή η χρονοβόρα διαδικασία είναι απαραίτητη για όσους αναζητούν τις καλύτερες προσφορές, αλλά χρησιμοποιώντας καινοτόμα νέα ηλεκτρονικά εργαλεία μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στα χρήματα.

πηγή: traveldailynews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ