Ένας λαβύρινθος, ένα ταξίδι στην ιστορία, στην εποχή των Ενετών, στον παλιό φάρο, στα σοκάκια με τα σπίτια με τα οικόσημα. Ένα κόσμημα, στεφανωμένο με την Φορτέτζα. Αυτό είναι το Ρέθυμνο, η σύγχρονη και ολοζώντανη πόλη της Κρήτης όπου το παρελθόν αντανακλάται ακόμα σε κάθε γωνιά και αποτυπώνει την ιστορική συνέχεια.

Η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο νησί. Καθώς όμως είναι και πανεπιστημιούπολη, έχει τη δική της ταυτότητα και τον δικό της ρυθμό όλο τον χρόνο. Το σύγχρονο Ρέθυμνο είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Ρίθυμνας, για την οποία υπάρχουν μαρτυρίες από τον 5ο – 4ο αιώνα π.Χ. Είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας, με ενετικές οχυρώσεις που γειτονεύουν με τις ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες, τα επιβλητικά σπίτια των Βενετών και τους πλακόστρωτους δρόμους.

- Advertisement -

48 ώρες στο Πόρτο: Ο Τάσος Δούσης σου δίνει 12+1 tips για να σου μείνει αξέχαστο!

Ασφαλώς «ορόσημο» της πόλης είναι η Φορτέτζα, το εκπληκτικό κάστρο του 16ου αιώνα, διασώζονται όμως και οθωμανικά μνημεία, όπως το τέμενος του Βελί Πασά ή Μασταμπά και το τέμενος Νερατζέ, που ήταν κάποτε καθολικός ναός, στη συνέχεια έγινε τέμενος και σήμερα χρησιμοποιείται ως ωδείο.

Το βενετσιάνικο λιμάνι με τον φάρο θα σας ενθουσιάσει, ενώ πίσω του βρίσκεται η ενετική Λότζια του 16ου αιώνα. Κι αν είστε από τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού, προφανώς θα απολαύσετε τις βουτιές σας στην παραλία του Ρεθύμνου, τη μεγαλύτερη του νησιού, με μήκος που ξεπερνά τα 12 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ