Βανάκι
- Advertisement -

Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και έχει ανέβει μαζί της και η διάθεσή μας! Είναι λοιπόν η καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε τα πρώτα road trip στην Ελλάδα.

Με τους κολλητούς, με τη σχέση μας ή την οικογένειά μας, ένα road trip κοντά ή λίγο πιο μακριά από το μέρος που μένουμε είναι η καλύτερη και ίσως και η πιο εύκολη ιδέα και ευκαιρία για απόδραση.

Road Trip #1:

Από τα Τρίκαλα στα Γρεβενά

Χιλιόμετρα: 89

Μια από τις πιο άγνωστες, αλλά και πιο φαντασμαγορικές, διαδρομές της κεντρικής/βόρειας Ελλάδας, διασχίζει πανέμορφες βουνοπλαγιές και ηλιόλουστα οροπέδια, πνιγμένα στα δάση φυλλοβόλων. Ό,τι πρέπει για μια εξόρμηση στην φύση!

Περνά από άγνωστα εν πολλοίς χωριά, όπως το Καρπερό, η Άνοιξη και το Αγιόφυλλο, διασταυρώνεται με κρυστάλλινα ποτάμια όπως ο Βενέτικος και ο Πηνειός, και σχεδόν επιβάλλει μία στάση στη μαγεία των Μετεώρων.

Μετέωρα
Μετέωρα

Road Trip #2:

Από τη Νεμέα στα χωριά του Λάδωνα

Χιλιόμετρα: 150

Ξεκινάμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (υπολογίστε και μια διανυκτέρευση εδώ, για να μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά κρασιά της) και κατευθυνθείτε προς την Ορεινή Κορινθία, που αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερα της.

«Αυτά είναι τα 21 κορυφαία Ελληνικά νησιά», μας αποθεώνει περιοδικό της Βρετανίας

Στάση οπωσδήποτε στις όχθες των δύο λιμνών της, Στυμφαλίας και Δόξας, και στα χωριουδάκια της Καστανιάς και του Φενεού. Συνεχίστε προς τα υπέροχα χωριά του Λάδωνα: Δάφνη, Δήμητρα και Κοντοβάζαινα.

Road Trip #3

Από την Τριχωνίδα στο φαράγγι Πανταβρέχει

Χιλιόμετρα: 119

Ένα μοναδικό road trip που ξεκινά από τις όχθες της πιο μεγάλης λίμνης της Ελλάδας, και διασχίζει τα υπέροχα τοπία της Ευρυτανίας, –που ενδείκνυται για πεζοπορίες, για να ξεμουδιάσουμε από την οδήγηση. Συνεχίστε στο κουκλίστικο Μεγάλο Χωριό, πριν καταλήξει στο πολυθρύλητο φαράγγι Πανταβρέχει.

Καρέκλες, Θάλασσα
Σπάρτη

Road Trip #4

Από τη Σπάρτη στο Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα

Χιλιόμετρα: 90

Αν δεν έχετε βρεθεί στο καστανοδάσος του Κοσμά τέτοια εποχή, δεν ξέρετε τι θα πει απόλυτα φθινοπωρινό τοπίο. Ακολουθήστε τα χρυσοκίτρινα μονοπάτια και κάντε μια την πρώτη στάση στον Πάρνωνα.

Συνεχίστε την διαδρομή σας κατευθυνόμενοι σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του, και δημοφιλέστερα αξιοθέατα, τη Μονή Ελώνης. Έπειτα στο υπέροχο Λεωνίδιο και το μικρό γραφικό ψαροχώρι που λέγεται Πούλιθρα –απολαύστε το ουζάκι σας δίπλα στην θάλασσα με την συνοδεία λαχταριστών μεζέδων.

Road Trip #5

Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Μαστοροχώρια

Χιλιόμετρα: από 150 έως 300, αναλόγως πόσα (Ζαγορο)χωριά θέλετε να δείτε

Η Ελλάδα ανάμεσα στους 15 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ποια μέρη ξεχώρισαν

Ξεκινήστε το road trip σας με κατεύθυνση προς βορρά, με μια στάση οπωσδήποτε στο σπήλαιο του Περάματος, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Ιωάννινα, και ανηφορίζει προς τα δυτικά ή κεντρικά Ζαγοροχώρια.

Συνεχίζοντας… όλο επάνω, κάντε οπωσδήποτε μια στάση στην Κόνιτσα να δείτε το υπέροχο γεφύρι της. Πριν πάρετε το δρόμο για την Πυρσόγιαννη και τη Βούρμπιανη, τα δύο μεγαλύτερα –ίσως και ωραιότερα– από τα σταματημένα στον χρόνο, και εντελώς πέτρινα, Μαστοροχώρια.

Ποτάμι, Βάρκα
Λίμνη Ιωαννίνων

Road Trip #6

Μεσσηνία: Από Κυπαρισσία προς Γιάλοβα

Χιλιόμετρα: 43

Με αφετηρία λοιπόν την Κυπαρισσία θα ξεκινήσετε την πανέµορφη παραλιακή διαδροµή µε την παρέα σας!

Χτισµένη σε αµφιθεατρική θέση, η Κυπαρισσία απλώνεται από τους πρόποδες του όρους Ψυχρό και αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Με διάσπαρτα γραφικά χωριουδάκια στα πέριξ (Βρύσες, Μουριατάδα κ.ά.), η πόλη είναι ένας δηµοφιλής τουριστικός προορισµός για όλο τον χρόνο! Διανυκτερεύστε εδώ σε έναν από τους όµορφους, κοµψούς ξενώνες και την επόµενη µέρα συνεχίστε το road trip!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ