Η πλοήγηση σε ένα αεροδρόμιο, ενώ προσπαθείτε να βρείτε την πύλη επιβίβασης και να μεταφέρετε βαριές αποσκευές, μπορεί να είναι αγχωτική – ακόμα και για τους συχνούς ταξιδιώτες.

If passengers want to stop off at the bathroom or browse the shops in duty free, it can be programmed to wait for them

Αυτό είναι κάτι που η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM αναγνωρίζει και ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει – αναπτύσσοντας ένα ρομπότ που μπορεί να μεταφέρει τις τσάντες σας στη σωστή πύλη.

10+1 απίθανα αεροδρόμια πάνω σε τεχνητά νησιά

Θα σταματήσει ακόμη και στα καταστήματα duty free  αν το ζητήσετε. Το ρομπότ, που ονομάζεται Care-E, είναι ένα φωτεινό μπλε “αυτόνομο” όχημα που έρχεται με τεχνολογία AI.

Διαβάστε ακόμα:  Κύπρος: Υποχρεωτικό PCR τεστ για όλους τους ταξιδιώτες από 12 ετών και πάνω που φτάνουν στη χώρα

Care-E, a new robot developed by Dutch airline KLM, aims to make passengers' journeys through the terminal seamless

Το Care-E, ένα νέο ρομπότ που αναπτύχθηκε από την ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM και στοχεύει να βοηθάει τους επιβάτες μέχρι την πύλη

The robot, called Care-E, is a bright blue 'self driving trolley' 

Μπορεί να  μεταφέρει τις αποσκευές σου

To use the robot, passengers simply scan their boarding pass and can place luggage up to 85 pounds on the machine

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η KLM πειραματίστηκε με τη ρομποτική τεχνολογία. Το 2015 ξεκίνησε το Spencer, ένα ρομπότ που περνούσε γύρω από το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ για να καθοδηγεί τους επιβάτες από τη μια πύλη στην άλλη. Ο Spencer, ο δημιούργησε λεπτομερείς χάρτες του αεροδρομίου για να βοηθήσει κάθε επιβάτη να βρει το δρόμο του αποφεύγοντας άλλα εμπόδια.

Πηγή: dailymail.co.uk

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ