Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
22.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΡόδος: Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης η Μεσαιωνική πόλη!

Ρόδος: Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης η Μεσαιωνική πόλη!

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης πέρασε η Ρόδος με πρωτοβουλία του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, δρομολογήθηκαν ηλεκτροκίνητα οχήματα για την εξυπηρέτηση κατοίκων, ελεύθερων επαγγελματιών και επισκεπτών της Μεσαιωνικής Πόλης, με στόχο την προστασία του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, τη σταδιακή μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και την έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων του τόπου.

ροδος ηλεκτροκινηση

Πως και από που θα εξυπηρετούνται οι πολίτες


Πλέον στην Ρόδο όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τουρίστες και επισκέπτες, θα εξυπηρετούνται δωρεάν από τις 9 το πρωί έως και τις 12 τα μεσάνυκτα με ηλεκτροκίνητα οχήματα της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια σε πέντε προκαθορισμένες διαδρομές εντός της Μεσαιωνικής πόλης και συγκεκριμένα:

- Advertisement -


Διαδρομή 1: Με αφετηρία την Πύλη Σύμης και μέσω της Πλατείας Μουσείου ακολουθώντας την οδό Ιπποτών και την οδό Ορφέως με έξοδο από την Πύλη Ντ΄ Αμπουάζ.


Διαδρομή 2: Με αφετηρία την Πύλη Αγ. Αθανασίου και ακολουθώντας τις οδούς Ομήρου, Ιπποδάμου και Ορφέως με έξοδο από την Πύλη Ντ’ Αμπουάζ.

Διαδρομή 3: Με αφετηρία την Πύλη Αγ. Αθανασίου και ακολουθώντας τις οδούς Ομήρου, Αγ. Φανουρίου, Σωκράτους, Πυθαγόρα και πάλι από την οδό Ομήρου με έξοδο από την Πύλη Αγ. Αθανασίου.


Διαδρομή 4: Με αφετηρία την Πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Αρχ. Ευθύμιου περνώντας από τις Πλατείες Νικολάου, Ναυσικάς και με κατεύθυνση από την οδό Πυθαγόρα στην οδό Ομήρου με έξοδο στην Πύλη Αγ. Αθανασίου και

Διαδρομή 5: Με αφετηρία την Πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Κισθηνίου, περνώντας από την Πλ. Αγ. Παντελεήμονα, την Πλ. Εβ. Μαρτύρων, την οδό Αριστοτέλους, την Πλ. Ιπποκράτους, την οδό Ερμού, την Πλ. Μουσείου με έξοδο στην Πλ. Σύμης.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,465 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ