Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τις πτήσεις προς 52 «φιλικές» χώρες που δεν έχουν συμμετάσχει σε κυρώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την Αλγερία, την Κίνα, τον Λίβανο, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική, το Περού και το Πακιστάν.

Είναι μέρος των μέτρων για το άνοιγμα μετά τους αυστηρούς περιορισμούς του Covid-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mikhail Mishustin. Επίσης, θα άρει τους περιορισμούς στα χερσαία συνοριακά ταξίδια μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο για αεροπορικά ταξίδια από 36 χώρες, η οποία περιλαμβάνει και τα 27 μέλη της ΕΕ ως απάντησή της κατά των κυρώσεων που στοχεύουν τις αεροπορικές της εταιρείες. Οι κυρώσεις ανάγκασαν τους εκμισθωτές να ακυρώσουν τις συμβάσεις μίσθωσης με ρωσικές αεροπορικές εταιρείες για περίπου 500 αεροσκάφη.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο περισσότερο από μήνα η Ρωσία προχώρησε σε αντίποινα και έκλεισε τον εναέριο χώρο της για 36 χώρες

Ρωσία προχώρησε σε αντίποινα για την απαγόρευση ρωσικών πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, απαγορεύοντας τις πτήσεις από 36 χώρες, μεταξύ των οποίων οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως και η Ελλάδα, και ο Καναδάς.

Η Μόσχα αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευση πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών 36 κρατών ως απάντηση στις κυρώσεις. Η Ρωσία αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών 36 κρατών ως απάντηση στις απαγορεύσεις πτήσεων από μεριάς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε προηγηθεί η απόφαση της ΕΕ την Κυριακή (27/02), η οποία αφορούσε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της για τα ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και το «πάγωμα» αποθεματικών και περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. αναφέρεται για τις ρωσικές αερογραμμές: «Θα πρέπει να απαγορευθεί για οποιοδήποτε αεροσκάφος που εκμεταλλεύεται ρωσικούς αερομεταφορείς ή για οποιοδήποτε αεροσκάφος νηολογημένο στη Ρωσία ή για οποιοδήποτε αεροσκάφος που δεν είναι νηολογημένο στη Ρωσία, που ανήκει ή ναυλώνεται ή ελέγχεται με άλλον τρόπο από οποιοδήποτε πρόσωπο, οργανισμό ή φορέα της Ρωσίας να προσγειώνεται , να απογειώνεται ή να πετάει πάνω από το έδαφος της Ένωσης».

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ