Όποιος σκέφτεται “χριστουγεννιάτικη απόδραση” είναι σίγουρο ότι θα σκεφτεί άμεσα το φινλανδικό χωριό Ροβανιέμι, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, το οποίο είναι απόλυτα συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα!

- Advertisement -

Το Ροβανιέμι είναι ο απόλυτος προορισμός για την περίοδο των γιορτών, και, βεβαίως, “πατρίδα” του Άη Βασίλη! Ένα ταξίδι εκεί είναι για πολλούς όνειρο ζωής, αφού εκεί θα ζήσουν σε όλο του το μεγαλείο το πνεύμα των Χριστουγέννων! 

Εκτός από το μοναδικά στολισμένο τοπίο, τα κατάφωτα σπιτάκια και το πανύψηλο χτρστουγεννιάτικο δέντρο, οι επισκέπτες -οι οποίοι είναι πολλοί, κάθε χρόνο- μπορούν να επισκεφθούν και το Μουσείο Arktikum στις όχθες του ποταμού Ounasjoki. Εκεί θα μάθετε τα πάντα για τον Αρκτικό Κύκλο, για το Βόρειο Σέλας, αλλά και για την τοπική κουλτούρα των κατοίκων του, των Σάμι.

Διαβάστε ακόμαΠράγα: Αυτές είναι οι 9+1 μαγικές φωτογραφίες που θα σας κάνουν να την ερωτευθείτε!

Μην παραλείψετε να κάνετε μεγάλες βόλτες με τα -πάντοτε απαραίτητα- snowmobiles ή τα έλκηθρα, και να κάνετε την βόλτα σας ανάμεσα στις παγωμένες κατασκευές του Lainio SnowVillage, το οποίο κτίζεται από την αρχή κάθε χειμώνα, όταν η θερμοκρασία αγγίξει τους -10 βαθμούς Κελσίου!

Διαβάστε ακόμαΑυτές είναι οι 8 κατάλληλοτερες πόλεις στον κόσμο για παραμυθένια Χριστούγεννα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ