Μια πρόσφατη ανακάλυψη από έναν Ελβετό κατασκευαστή σοκολάτας επεκτείνει τις αποχρώσεις της βιομηχανίας πέρα από το μαύρο, το γάλα και το λευκό.

Η Barry Callebaut AG, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής κακάου στον κόσμο, παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο νέο φυσικό χρώμα για σοκολάτα, από τότε που ηNestle SA ξεκίνησε να κατασκευάζει μπάρες από λευκή σοκολάτα πριν από 80 χρόνια. Αν και έχει ροζ χρώμα και φρουτώδη γεύση, η εταιρεία, που εδρεύει στη Ζυρίχη, προτιμά να την αναφέρει ως «σοκολάτα ρουμπινιού».

Πελοπόννησος: Διαμονή σε απίστευτα και άκρως οικονομικά Airbnb καταλύματα

Ροζ σοκολάτα: Κυκλοφόρησε και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι η ανακάλυψη του αιώνα!

Το νέο προϊόν μπορεί να συμβάλει στην τόνωση των πωλήσεων σε μια παγκόσμια αγορά σοκολάτας η οποία ζει καιρό τώρα με την αγωνία της παραγωγής, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πλέον έχει αγγίξει το κατώτατο σημείο της. Καθώς η Hersheyκόβει το 15% του προσωπικού της και η Nestle προσπαθεί να πουλήσει την αμερικανική της επιχείρηση σοκολάτας, η σοκολάτα ρουμπίνι αυξάνει την πιθανότητα η επόμενη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου να φτάσει με ράφια καταστημάτων γεμάτα από καρδιές ροζ σοκολάτας… Είναι όμως έτσι;

Η μικρή «Ευρώπη» της Ελλάδας!Μια πόλη με μακραίωνη ιστορία


Ροζ σοκολάτα: Κυκλοφόρησε και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι η ανακάλυψη του αιώνα!

Η Barry Callebaut, υποστηρίζει πως η σοκολάτα της έχει ελαφριά, κρεμώδη υφή και αποτελεί μια νέα αισθητική απόλαυση, μια νέα γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με τα όσα έχουν να προσφέρουν τα τρία βασικά είδη σοκολάτα αφού δεν είναι ούτε πικρή, ούτε, γλυκιά, ούτε και γαλακτώδης αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Ενθουσιασμένος μάλιστα φάνηκε και ο εμπειρογνώμονας σοκολάτας Agnus Kennedy ο οποίος μιλώντας στη Sun εκτίμησε πως, ακριβώς επειδή είναι τόσο ελαφριά και φρουτώδης, κάποιος μπορεί να παρασυρθεί πολύ εύκολα και να φάει μεγαλύτερή ποσότητα απ΄ότι από τα άλλα τρια είδη σοκολάτας.

Διαβάστε ακόμα:  Ποιο ελληνικό νησί είχε χρυσή καλοκαιρινή τουριστική σεζόν και ακόμα και τώρα έχει 50% πληρότητα

Ροζ σοκολάτα: Κυκλοφόρησε και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι η ανακάλυψη του αιώνα!

Σημειώνεται πως η νέα «ροζ σοκολάτα» οφείλει το χρώμα της αποκλειστικά στους κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται και στην ειδική επεξεργασία που γίνεται και όχι σε χρωστικές ενώ φυσική είναι και η γεύση της αφoυ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλίες μούρων ή άλλων φρούτων, ενώ τα φασόλια της προέρχονται από την Ακτή του Ελεφαντοστού, το Εκουαδόρ και τη Βραζιλία.

Σύμφωνα δε με την εταιρεία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε διάφορες αγορές φαίνεται πως η «ροζ σοκολάτα»ικανοποίησε την ανάγκη των καταναλωτών- κυρίως της γενιάς των Millenials- για κάτι νέο και διαφορετικό αλλά διαπιστώθηκε πως υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του νέου προϊόντος μεταξύ καταναλωτών με διαφορετική οικονομική δυνατότητα. Ενώ κι άλλες εταιρείες όπως η Cargill Inc. παράγουν ήδη κόκκινη σκόνη κακάο, αυτή είναι η πρώτη φορά που παράγεται φυσική ροζ σοκολάτα.

Ροζ σοκολάτα: Κυκλοφόρησε και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι η ανακάλυψη του αιώνα!

πηγή:tamtam.news

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ