Απεργιακές κινητοποιήσεις ανήγγειλαν οι πιλότοι της Ryanair στο Βέλγιο και τη Γαλλία για τις 23 και 24 Ιουλίου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους ότι η αεροπορική εταιρεία δεν εφαρμόζει την τοπική εργατική νομοθεσία.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το εύρος των εμποδίων στις πτήσεις, όμως η απεργία αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα. Στο Βέλγιο, τα αιτήματα των πιλότων παραμένουν μετά και την προηγούμενη απεργία, όμως η οργή τους είναι πλέον μεγαλύτερη.

- Advertisement -

Όπως δήλωσε το σωματείο CNE, «διαδηλώνουμε και για την υποτιμητική και αλαζονική συμπεριφορά της εταιρίας εν όψει της κοινωνικής δυσαρέσκειας τον Ιούνιο». Το προσωπικό ζητεί τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας του Βελγίου με εγγύηση κατώτατου μισθού για όλους. Τα σωματεία καταγγέλλουν επίσης την απουσία τμήματος HR στο Βέλγιο, καταρτισμένου στη Βελγική νομοθεσία.

Τα μέλη πληρώματος στις βάσεις Βελγίου και Γαλλίας αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ryanair και Easyjet είχαν ανακοινώσει πολυήμερες απεργίες τον Ιούλιο

Aπεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο ανακοίνωσαν τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair και της Easyjet που έχουν ως βάση τους την Ισπανία, με αίτημα τις καλύτερες αμοιβές και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Διαβάστε ακόμα:  Η Ryanair δίνει τέλος στα αεροπορικά εισιτήρια των 9,99 ευρώ

Ειδικότερα, στη Ryanair τα συνδικάτα εργαζομένων USO και SICTPLA ανακοίνωσαν απεργίες 12 ημερών. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των συνδικάτων της Ryanair, οι νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις τετραήμερες περιόδους, 12 έως 15 Ιουλίου, 18 έως 21 Ιουλίου και 25 έως 28 Ιουλίου στα 10 ισπανικά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Τα πληρώματα της Easyjet θα συμμετάσχουν επίσης στην απεργία στις 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 και 31 Ιουλίου στις τρεις ισπανικές βάσεις της στη Βαρκελώνη, Μάλαγα και Πάλμα.

Η απεργία στις δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας ξεκίνησε καθώς τα σχολεία έκλεισαν για το καλοκαίρι, δημιουργώντας πονοκέφαλο τόσο για τους παραθεριστές όσο και για τον τομέα των αερομεταφορών.

Easyjet

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ