Δύο νέα δρομολόγια αλλά και 60.000 επιπλέον θέσεις για προορισμούς της Ελλάδας ανακοίνωσε η Ryanair.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η low cost αεροπορική εταιρεία, θα προσθέσει στο πρόγραμμα «Greek Ryanair Summer 2021» ένα νέο δρομολόγιο από την Βαρσοβία προς τη Ζάκυνθο καθώς κι ένα δρομολόγιο που θα συνδέει τις Βρυξέλλες με τη Σαντορίνη. Και οι δύο νέες πτήσεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2021.

- Advertisement -

Όσον αφορά τις 60.000 περισσότερες θέσεις και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αεροπορική, θα προστεθούν 16 επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις σε υπάρχοντα δρομολόγια προς Ελλάδα από Βέλγιο, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία και Πολωνία από τον Ιούλιο του 2021.

Με αφορμή την ανακοίνωσή για τα δύο νέα δρομολόγια, η Ryanair “γιορτάζει” με προσφορές στους επιβάτες της από 19,99€ για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2021, για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι τις 12:00 τη νύχτα στις 3 Απριλίου 2021. Επιπλέον, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού προσφέρει δωρεάν έως και δύο αλλαγές κράτησης μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Ryanair: Τρεις νέες βάσεις στην Ελλάδα ανακοίνωσε & 46 νέα δρομολόγια

Η Ryanair παραμένει δυναμικά στον ανταγωνσιμό καθώς ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, με τρεις νέες καλοκαιρινές βάσεις στην Κέρκυρα (δύο αεροσκάφη), τα Χανιά (ένα αεροσκάφος) και τη Ρόδο (ένα αεροσκάφος).

Η low cost αεροπορική εταιρεία με 46 νέα και, συνολικά, 107 δρομολόγια, αναμένεται να δώσει πρόσθετη ώθηση στην αεροπορική κίνηση και τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και η Ευρώπη είναι έτοιμη να εγκαινιάσει στην ώρα της την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.about:blank

Με τις τρεις νέες βάσεις της στην Ελλάδα, το καλοκαίρι 2021, η Ryanair θα διαθέτει:

 • Τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη (επένδυση 400 εκ. δολαρίων) από τον Ιούλιο: δύο στην Κέρκυρα, ένα στα Χανιά κι ένα στη Ρόδο
 • 107 δρομολόγια, συνολικά
 • 46 νέα δρομολόγια
 • 243 πτήσεις κάθε εβδομάδα
 • 120 νέες θέσεις εργασίας

Με την τουριστική περίοδο έτοιμη να ξεκινήσει επισήμως στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου, οι Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες μπορούν από τώρα να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, αξιοποιώντας την επιλογή της Ryanair να μην αναπροσαρμόσει τις τιμές των εισιτηρίων σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή πλάνων.

Φέτος η Ryanair, με το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα στην ιστορία της, το οποίο μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2022, συνδέει τους ταξιδιώτες με δημοφιλείς ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς, όπως μεταξύ άλλων, η Βαρκελώνη, το Μπάρι, η Μασσαλία, η Πάφος, το Τελ Αβίβ και η Βερόνα.

Κέρκυρα:

 • Βάση 2 αεροσκαφών από Ιούλιο ως Οκτώβριο
 • 18 νέα δρομολόγια
 • 42 δρομολόγια συνολικά
 • 97 πτήσεις την εβδομάδα

Χανιά:

 • Βάση 1 αεροσκάφους από Ιούλιο ως Οκτώβριο
 • 15 νέα δρομολόγια
 • 38 δρομολόγια συνολικά
 • 90 πτήσεις την εβδομάδα

Ρόδος:

 • Βάση 1 αεροσκάφους από Ιούλιο ως Οκτώβριο
 • 13 νέα δρομολόγια
 • 27 δρομολόγια συνολικά
 • 56 πτήσεις την εβδομάδα
Ryanair αεροπλάνο

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair, Jason McGuinness, δήλωσε σχετικά:

“Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες, η αεροπορική κίνηση αναμένεται να εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουμε τρεις νέες καλοκαιρινές βάσεις στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, τα Χανιά και τη Ρόδο, με τέσσερα αεροσκάφη που θα εξυπηρετούν συνολικά 107 δρομολόγια, από τα οποία 46 καινούρια, από και προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως μεταξύ άλλων, η Βαρκελώνη, το Μπάρι, η Μασσαλία, η Πάφος, το Τελ Αβίβ και η Βερόνα.

Η Ελλάδα, ως προορισμός, αποδεικνύει την αντοχή της και δείχνει αποφασισμένη να ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη του τουρισμού καθώς θα απομακρυνόμαστε από την πανδημία του Covid-19. Μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία των πρώτων ταξιδιωτικών διαδρόμων με την Κύπρο και το Ισραήλ τον Απρίλιο, καθώς και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την αναγέννηση του κλάδου του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και ακόμη χαμηλότερες τιμές, τόσο στους έλληνες, όσο και στους ξένους επισκέπτες.

Για να το γιορτάσουμε, προσφέρουμε εισιτήρια από μόλις €19,99, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 νέες βάσεις μας στην Ελλάδα ως το τέλος Οκτωβρίου 2021. Οι σχετικές κρατήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Μαρτίου. Κι επειδή τα εισιτήρια αυτά θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορα, συνιστούμε στους πελάτες μας να επισκεφτούν τη διεύθυνση www.ryanair.com ώστε να μην χάσουν την εκπληκτική αυτή προσφορά.”

Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε:

“Καλωσορίζουμε την απόφαση της Ryanair να αναπτύξει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας τριών νέων καλοκαιρινών βάσεων σε Χανιά, Κέρκυρα και Ρόδο, και της έναρξης μεγάλου αριθμού νέων διεθνών δρομολογίων. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αντοχή και τις δυνατότητες της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού ακόμη και υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες. Έχοντας ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο έργο αναβάθμισης των υποδομών στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που θα έρθουν στη χώρα μας αναζητώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ελληνικού καλοκαιριού και την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία.”

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ