Ο συντελεστής φορτίου έφτασε το 95% για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair είχε την μεγαλύτερη κίνηση τον Ιούνιο, καθώς μετέφερε 15,9 εκατ. επιβάτες, περισσότερους κατά 5,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας και το προηγούμενο υψηλό του Μαΐου.

Ο συντελεστής φορτίου, που μετρά το πόσο καλά μια αεροπορική εταιρεία καλύπτει τις διαθέσιμες θέσεις, έφτασε το 95% για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με βάση τον αριθμό των επιβατών, τόνισε πως πραγματοποίησε περισσότερες από 88.500 πτήσεις τον Ιούνιο, καθώς ο δείκτης χωρητικότητας αυξήθηκε από το 92% πριν από ένα χρόνο, όταν είχε μεταφέρει 15,4 εκατ. επιβάτες.

Η εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους αναμένει ότι θα μεταφέρει 15% περισσότερους επιβάτες αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, και θα μεταφέρει 165 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Διαβάστε ακόμα:  FLY MAGAZINE: Το νέο in flight περιοδικό της SKY express

Η Ryanair ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι λιγότερο από το 2% των πτήσεών της επηρεάστηκαν από το αρχικό κύμα των απεργιών από τα συνδικάτα των πληρωμάτων καμπίνας στο Βέλγιο, στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Πηγή: ewmoney.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ