Η καταλονική πρωτεύουσα θαυμάζεται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, η οποία φέρει τη σφραγίδα του εκκεντρικού και ιδιοφυή καταλανού αρχιτέκτονα της Αρ Νουβό, Γκάουντι, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην πόλη, του εκμεταλλευόμενος την αστείρευτη δημιουργικότητά του.

Σε αυτό το συνοθήλευμα κοσμοπολίτικου χαρακτήρα και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, η μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια, αποπνέει δέος.

sag1

Μπορεί ακόμα να είναι ημιτελής, ωστόσο προσελκύει περίπου 2,8 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και είναι το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ισπανία.

- Advertisement -

Δεδομένης της συντηρητικής ιστορίας που κουβαλούσε η Βαρκελώνη, ο Γκάουντι επιδίωκε να χτίσει ένα ναό ως μέρος εξιλέωσης για τις αμαρτίες της πόλης.

sag3

Τα χαρακτηρηστικά της Σαγράδα Φαμίλια είναι ένας συνδυασμός αρχιτεκτονικού και μηχανικού στυλ, που συνδυάζει το γοτθικό ρυθμό με στοιχεία μοντερνισμού.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση της στέγης τελείωσαν το 2010, ωστόσα τα υπόλοιπα τμήματα του ναού εικάζεται ότι θα είναι έτοιμα από το 2020 εως το 2040.

sag4

Αν και ο  ναός παραμένει ανολοκλήρωτος, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τηα αρχιτεκτονική του, μέσα από μια βόλτα διάρκειας 50 λεπτών.

Η Σαγράδα Φαμίλια έχει  αποτελέσει μήλον της έριδος για τους πολίτες της Βαρκελώνης, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι οι εργασίες που έγιναν μετά το θανατό του Γκάουντι, δεν βασίστηκαν στο αρχικό σχέδιο του καλλιτέχνη.

sag7

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 93 208 04 14

www.sagradafamilia.org

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ