Η Σάμος έχει γραφικούς κόλπους και θαυμάσιους όρμους με περίφημες αμμουδιές και διάφανα νερά, μοναδικές επιλογές για μπάνιο και ξεκούραση.

Οργανωμένες με βότσαλο ή άμμο, μερικές από αυτές καταπράσινες, με πράσινο που φτάνει μέχρι τις παραλίες, θα μαγέψουν κάθε επισκέπτη.

- Advertisement -

-Γάγκου

Στη ΒΑ ακτή του νησιού και σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα βρίσκεται η μικρή βοτσαλωτή παραλία Γάγκου. Η παραλία βρίσκεται στο κόλπο του Βαθέος, έχει σχετικά ρηχά νερά και είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Έχει τιμηθεί πολλές φορές με γαλάζια σημαία και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μετά το μπάνιο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το φαγητό του στις ταβέρνες της περιοχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαμος

Ταξίδι στην Ισπανία- Στη χώρα του χορού, της διασκέδασης και της ζωγραφικής

-Κέρβελη

Σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων ΝΑ από την πρωτεύουσα βρίσκεται η βοτσαλωτή παραλία Κέρβελη. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, έχει ρηχά νερά και είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Η παραλία περιστοιχίζεται από ένα καταπράσινο περιβάλλον, δεν είναι οργανωμένη και προσφέρεται για ήσυχο μπάνιο. Για τους φυσιολάτρες, ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής έχει οργανωμένο κέντρο κατάδυσης (με πιστοποίηση PADI), όπου νοικιάζει εξοπλισμό και οργανώνει καταδυτικές αποστολές από την ιδιωτική παραλία της. Στην ίδια μονάδα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης mountain bike για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη φύση του νησιού, όπως επίσης και η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαμος
Σκέτη συγκίνηση! Εντυπωσιακές εικόνες από την ανατολή του ήλιου σε διάφορα μέρη του πλανήτη

-Παραλία Αγ. Παρασκευής (Γαλάζιο)

Στην περιοχή Νησί, 9 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, βρίσκεται η μικρή παραλία της Αγ. Παρασκευής, από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην άκρη της. Η παραλία διαθέτει μικρά δεντράκια για σκιά, χοντρό βότσαλο και καθαρά βαθιά νερά και είναι ιδανική για ψαροντούφεκο.

-Λιβαδάκι

 

Βόρεια της πρωτεύουσας, σε ένα μικρό και στενό κόλπο βρίσκεται η παραλία Λιβαδάκι. Ανάμεσα από βράχια, απλώνεται μια καλά κρυμμένη μικρή εξωτική παραλία με ανοιχτόχρωμη άμμο, ρηχά και γαλαζοπράσινα νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Για τους αθλητικούς τύπους, κάθε χρόνο, διοργανώνεται τουρνουά beach volley.

 

-Μικρή & Μεγάλη Λάκκα

 

Ανατολικά της Σάμου και σε απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα βρίσκονται οι παραλίες Μικρή και Μεγάλη Λάκκα. Είναι παραλίες με βαθιά νερά, ιδανικές για ψάρεμα και ψαροντούφεκο. Επίσης, ενδείκνυται για τους οπαδούς της πεζοπορίας, αφού η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια είτε με βάρκα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαμος

-Ποσειδώνιο

 

Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων ΝΑ από την πρωτεύουσα βρίσκεται η μικρή βοτσαλωτή παραλία, Ποσειδώνιο ή Μουλά Ιμπραήμ (όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι) με σχετικά ρηχά και γαλαζοπράσινα καθαρά νερά και υπέροχη θέα στα μικρασιατικά παράλια. Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές.

 

-Κλήμα

 

Στη ΝΑ ακτή του νησιού, σε απόσταση 14 περίπου χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα (εκ των οποίων τα 2-3 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος), βρίσκεται η μικρή παραλία Κλήμα . Η βοτσαλωτή παραλία έχει ρηχά και καθαρά νερά και είναι πολύ καλά προστατευμένη από τους ανέμους. Η θέα στα απέναντι μικρασιατικά παράλια είναι υπέροχη. Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρεται για ήσυχο μπάνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ