Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsSAS: H απεργία θα οδηγήσει στην ακύρωση περίπου του 50% όλων των...

SAS: H απεργία θα οδηγήσει στην ακύρωση περίπου του 50% όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και θα επηρεάσει 30.000 επιβάτες την ημέρα

Η σκανδιναβική SAS ανέφερε ότι η απεργία των πιλότων της «υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει στην ακύρωση περίπου του 50% όλων των προγραμματισμένων πτήσεων της SAS», επηρεάζοντας περίπου 30.000 επιβάτες την ημέρα!

Η απεργία στη SAS, που βρίσκεται πλέον στη δεύτερη εβδομάδα, έρχεται σε μια εποχή δύσκολη για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια. Η SAS λόγω της πανδημίας το 2020, έκοψε 5.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 40% του εργατικού δυναμικού της.

- Advertisement -

Παράλληλα, το συνδικάτο των πιλότων της SAS ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει πλέον τις εξαιρέσεις για πτήσεις επαναπατρισμού των Σκανδιναβών τουριστών σε διάφορους προορισμούς, καθώς η εξαίρεση δόθηκε για προορισμούς από όπου υπάρχουν λίγες ή καθόλου εναλλακτικές λύσεις για επιστροφή. Αλλά αυτή η συμφωνία, όπως αναφέρει το Σωματείο, δεν τηρήθηκε, καθώς «προς μεγάλη τους έκπληξη», υπήρξαν πολλές πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς διακοπών όπως η Ρόδος, η Κρήτη και το Σπλιτ, από όπου υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για πτήσεις επιστροφής στα σκανδιναβικά αεροδρόμια.

Το σωματείο που εκπροσωπεί τους πιλότους στην αεροπορική εταιρεία, SAS Pilot Group (SPG), συμφώνησε στις εξαιρέσεις στις 8 Ιουλίου και οι πτήσεις επαναπατρισμού πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Μετά τη διαπίστωση ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο πρόεδρος της SPG Μάρτιν Λίντγκρεν δήλωσε ότι η SAS αποδείχθηκε “για άλλη μια φορά” αναξιόπιστη.

Πηγή: Airnews.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,169 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ