Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
22.8 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΣας περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια; Δείτε μια μοναδική & εύκολη συνταγή για να...

Σας περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια; Δείτε μια μοναδική & εύκολη συνταγή για να τα αξιοποιήσετε!

Το Πάσχα πέρασε και σίγουρα σας άφησε πίσω πολλές πασχαλινές λιχουδιές που δεν ξέρετε τι να τις κάνετε… Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι σίγουρα μέσα σε αυτές και εμείς σας βρήκαμε μια μοναδική συνταγή για να τα αξιοποιήσετε!

Αυτή είναι μια βασική συνταγή, απλή, με λίγα σχετικά λιπαρά που παίρνει γεύση από το είδος των μπισκότων που θα βάλουμε και το ποτό που θα χρησιμοποιήσουμε.

- Advertisement -

Δεν έχει αυγά. Η κρέμα ένωσης δημιουργείται από το αφράτεμα του βουτύρου και την ένωση με τη σοκολάτα. Το άρωμα έρχεται από τα μπαχαρικά/αρωματικά των μπισκότων αλλά και από το ποτό, που θα δώσει απαλή ή έντονη επίγευση. Πάρτε τα πασχαλινά κουλουράκια που σας περίσσεψαν και δημιουργήστε!

Συνταγή για γλυκό κορμό από τα πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν

Υλικά

  • 70γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 70γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250γρ ψιλοτριμμένα στεγνά μπισκότα
  • 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένοι καρποί (φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα)
  • 2 κουταλιές σούπας καφέ ή λικέρ ή ποτό (ουϊσκι, κονιάκ, ρούμι, βότκα)
  • άχνη για πασπάλισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Λιώστε τη σοκολάτα, σε μπαίν μαρί, και αφήστε να κρυώσει εντελώς στον πάγκο της κουζίνας.
  • Χτυπήστε το βούτυρο με το μιξερ ή με ένα σύρμα χεριού μέχρι να αφρατέψει. Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μπορέσει να αφρατέψει με το χτύπημα.
  • Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τα μπισκότα, τους καρπούς και το ποτό και ανακατέψτε καλά. Θα νομίζετε πως η κρέμα δεν είναι αρκετή για να τα καλύψει.
  • Μοιράστε το μίγμα σε δύο κομμάτια μεμβράνης και σχηματίστε τα σε κορμό, πιέζοντας σταθερά ώστε να φύγει ο αέρας και να αποκτήσει “σώμα” το σαλάμι. Στρίψτε τις άκρες και αφού είστε σίγουρες πως έχετε σχηματίσει ένα ενιαίο σαλάμι, βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Ξετυλίξτε από τη μεμβράνη και περάστε τα σαλάμια από ζάχαρη άχνη. Τύλιξα τα δικά μου σε χαρτί κουζίνας, έδεσα με κορδελίτσες σαν καραμέλα, και τα ξαναέβαλα στο ψυγείο. Μια εβδομάδα μετά η άχνη ήταν ορατή στο σαλάμι, σημάδι πως δεν έλυωσε. Αυτό έγινε γιατί δεν είχαν υπερβολική υγρασία τα μπισκότα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο travelstyle.gr!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,186LikesΚάντε Like
89,243 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ