ξενοδοχεία Ελλάδα
- Advertisement -

Οι απαιτητικοί ταξιδιώτες έχουν κάνει κράτηση για διαμονή σε καταλύματα γνωστών εμπορικών σημάτων πολυτελών ξενοδοχείων καθώς εξερευνούν τον κόσμο. Εταιρείες όπως η Four Seasons, η Aman ή η Ritz-Carlton κυριαρχούν εδώ και χρόνια στην πολυτελή ταξιδιωτική αγορά, δημιουργώντας μια πιστή πελατεία μεταξύ του παγκόσμιου ταξιδιού.

Ωστόσο, αυτή η τάση έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, καθώς η παγκόσμια αύξηση του αριθμού των πλούσιων ταξιδιωτών οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των πολυτελών ξενοδοχείων και θέρετρων (αν και πρέπει να δούμε πώς η πανδημία COVID19 θα επηρεάσει αυτήν την τάση).

Επιτέλους μάθαμε πως θα πάρουν «μπρος» τα ξενοδοχεία! Τι θα γίνει στις πισίνες;

Επίσης, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν να επιλέξουν ξενοδοχεία μπουτίκ που δεν αποτελούν μέρος των καθιερωμένων εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων. Εδώ είναι 10 αναπτυσσόμενες, μικρές αλυσίδες ξενοδοχείων πολυτελείας που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση εντελώς επειδή είναι υπέροχες!

10. THE RED CARNATION HOTEL COLLECTION

Ιδρύθηκε από την Beatrice Tollman με την προϋπόθεση ότι «κανένα αίτημα δεν είναι πολύ μεγάλο, καμία λεπτομέρεια πολύ μικρή», το Red Carnation Hotels είναι μια αλυσίδα οικογενειακών, βραβευμένων boutique ξενοδοχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Νότια Αφρική, την Ελβετία και τις ΗΠΑ .

Κάθε ξενοδοχείο είναι ένα ορόσημο της ιστορίας και της παράδοσης, και η γενναιόδωρη φιλοξενία βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας του ξενοδοχείου, από δημιουργικά δώρα προετοιμασίας μέχρι εξατομικευμένες εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Από το πρόσφατα ανακαινισμένο κάστρο Ashford στην Ιρλανδία, μέχρι το Milestone, ένα ιστορικό αρχοντικό στην καρδιά του Λονδίνου, μέχρι το πραγματικά εμβληματικό Oyster Box Hotel στη Νότια Αφρική – τα Red Carnation Hotels είναι μοναδικά και χαρακτηριστικά με μια θερμή προσέγγιση στη φιλοξενία.

9. ALILA

Το σήμα κατατεθέν της Alila – μιας μάρκας που διαχειρίζεται το Hyatt Hotel Group – είναι ο συνδυασμός καινοτόμου σχεδιασμού και χειροποίητης πολυτέλειας σε μοναδικές τοποθεσίες, που ξεχωρίζει από ένα πρωτοφανές επίπεδο εξατομικευμένης φιλοξενίας, ιδιωτικών χώρων και εξατομικευμένων ταξιδιών.

Η λέξη Alila σημαίνει “Έκπληξη” στα σανσκριτικά, το οποίο περιγράφει κατάλληλα τον αναζωογονητικό χαρακτήρα των ιδιοκτησιών μπουτίκ ξενοδοχείου της Alila στις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ομάν, τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Η διαμονή σε οποιοδήποτε από τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα της Alila είναι μια νέα εμπειρία. Είτε δημιουργείτε τις γεύσεις της τοπικής κουζίνας, ενισχύοντας την ευημερία σας μέσα από τις αρχαίες θεραπευτικές τέχνες ή τη συγκίνηση των αθλητικών περιπέτειας. Ανακαλύψτε ξανά την πολυτέλεια στο Alila.

8. EXPLORA

explora hotels

Η Explora είναι μια ταξιδιωτική εταιρεία που κατέχει και εκμεταλλεύεται ξενοδοχεία και Travesías (νομαδικά ταξίδια) σε 7 απομακρυσμένους προορισμούς στη Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένων των Torres Del Pain National Park (Χιλή), Atacama Desert (Χιλή), El Chalten Patagonia (Αργεντινή), Uyuni flat flat (Βολιβία) και Νησί του Πάσχα.

Η ιστορία της Explora ξεκίνησε το 1989 με μια ομάδα φίλων που ήταν ενθουσιώδεις για τα μη συμβατικά ταξίδια και την περιπέτεια. Σήμερα, τα ξενοδοχεία της εταιρείας εμφανίζονται τακτικά στο εξώφυλλο των κορυφαίων ταξιδιωτικών περιοδικών στον κόσμο Conde Nast Traveller και Travel + Leisure. Η Explora προτείνει έναν τρόπο ταξιδιού με βάση τη σε βάθος εξερεύνηση του περιβάλλοντος χώρου, την πολυτέλεια των βασικών και μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο στην Μάνη που προτείνει ο Τάσος Δούσης και αγγίζει το 10άρι

7. TIME + TIDE

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες σαφάρι της Αφρικής, η ιστορία του Time + Tide ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια, όταν ο θρυλικός Norman Carr πρωτοστάτησε σε μια εμπειρία σαφάρι με βάση την κοινότητα στη Ζάμπια. Ο πατέρας του σαφάρι, άνοιξε το δρόμο για τον σύγχρονο τουρισμό προστασίας, συνεργαζόμενος με τους ντόπιους για να διασφαλίσει ότι θα επωφεληθούν από την προστασία της τοπικής άγριας φύσης και της άγριας ζωής τους.

Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία εξελίχθηκε και σήμερα, διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο εξαιρετικά πολυτελών ακινήτων που εκτείνεται σε όλη τη ξηρά και τη θάλασσα στη Νότια Αφρική, καλωσορίζοντας όσους πιστεύουν ότι ο δρόμος που ταξιδεύει λιγότερο έχει περισσότερα να προσφέρει. Το χαρτοφυλάκιο του Time + Tide περιλαμβάνει τη Miavana, το πιο θέρετρο στον κόσμο.

6. BAILLIE LODGES

ο Baillie Lodges είναι ένα αγαπημένο μικρό μπουτίκ ξενοδοχείων που θέτει νέα σημεία αναφοράς για premium βιωματικά ταξίδια σε αυστραλιανό στιλ. Σε αποκλειστικές τοποθεσίες μοναδικής φυσικής ή πολιτιστικής σημασίας, τα boutique καταλύματα απευθύνονται στον απαιτητικό παγκόσμιο ταξιδιώτη που αναζητά μια αξιοσημείωτη εμπειρία.

Ο Τάσος Δούσης σας βρίσκει 8 εκδρομές για την 1η Ιουνίου μια ανάσα από την Αθήνα

Η Baillie Lodges ιδρύθηκε το 2003 από τους συνεργάτες της ζωής και των επιχειρήσεων James και Hayley Baillie, οι οποίοι μαζί φέρνουν έναν πλούτο τουριστικής εμπειρίας σε αυτό το δυναμικό εγχείρημα. Η συλλογή Baillie Lodges περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εκπληκτικές και απομακρυσμένες τοποθεσίες του κόσμου, από το νησί καγκουρό της Νότιας Αυστραλίας και το νησί Lord Howe στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας έως το τελευταίο σύνορο του outback στο Uluru-Kata Tjuta.

5. WILDERNESS SAFARIS

Το Wilderness Safaris ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα ατόμων που είχαν ένα όνειρο: να μοιραστούν μερικές από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της άγριας φύσης στην αφρικανική υπο-ήπειρο με επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με τρόπο που άγγιξε ελαφρώς το περιβάλλον, αλλά έφυγε ένα μεγάλο αποτύπωμα στην ψυχή.

Σήμερα, η ομάδα λειτουργεί σε επτά χώρες με πάνω από 30 στρατόπεδα και είναι ισχυρότερη από ποτέ στην αφοσίωσή της στη διατήρηση και αποκατάσταση της άγριας φύσης και της άγριας ζωής της Αφρικής. Το Wilderness Safaris υπάρχει για την προστασία των περιοχών της ερημιάς και της πανίδας και της χλωρίδας που υποστηρίζουν, και πιστεύει ότι στην προστασία αυτών των περιοχών – και συμπεριλαμβανομένων των τοπικών κοινοτήτων σε αυτήν τη διαδικασία – θα κάνουν τη διαφορά στην Αφρική και τελικά στον κόσμο.

4. OETKER COLLECTION

Η Oetker Collection είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η ιστορία της οποίας ξεκίνησε το 1923 με την εξαγορά του ιστορικού Brenners Park-Hotel από την Oetker Family. Μετά από αυτήν την πρώτη επιχείρηση στον κόσμο των ξενοδοχείων, μια άλλη ευκαιρία δημιουργήθηκε το 1969 όταν ο Rudolf August Oetker ερωτεύτηκε το Hotel du Cap-Eden-Roc και αποφάσισε να το αποκτήσει.

Μυστικές πόλεις & μέρη που είναι "κρυμμένα" κάτω από την γη! (εικόνες)

13 +1 Ιδέες και Tips για υγιεινές διακοπές το 2020

Εννέα χρόνια αργότερα, πρόσθεσε το εμβληματικό Μπρίστολ Παρίσι στο χαρτοφυλάκιό του. Σήμερα, η Συλλογή Oetker ενσωματώνει την καλύτερη παραδοσιακή ευρωπαϊκή φιλοξενία και περιλαμβάνει επίσης το L’Apogee Courchevel (ένα από τα κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία για σκι / σκι στη γη), το Lanesborough London και δύο από τα πιο επιβλητικά ακίνητα την Καραϊβική, το Eden Rock του St. Bart και τον Jumby Bay της Αντίγκουα.

3. SINGITA

Singita hotel

Αφιερωμένο στην περιβαλλοντικά συνειδητή φιλοξενία, τη βιώσιμη διατήρηση και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων, η Singita, που σημαίνει «τόπος θαυμάτων», ιδρύθηκε το 1993 με ένα μοναδικό κατάλυμα, Singita Ebony Lodge.

Καταπληκτικά παραθαλάσσια ξενοδοχεία στην Ελλάδα με μειωμένες τιμές έως και 70%!

Σήμερα, η Singita, μαζί με τους συνεργάτες της, Funds & Trusts, είναι ο φύλακας μεγάλων περιοχών παρθένας άγριας φύσης στην Αφρική και είναι υπεύθυνη για επιτυχημένα κοινοτικά σχέδια συνεργασίας, κάνοντας μια απτή διαφορά στη ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται μέσα και γύρω από τις κατοικίες της . Η Singita διαθέτει περήφανα 15 πολυτελή, βραβευμένα καταλύματα και καταυλισμούς, το καθένα μια μοναδική εμπειρία από μόνη της, σε έξι περιοχές σε τέσσερις χώρες της Αφρικής.

2. ZANNIER HOTELS

Zannier Hotels

Με βάση το διάσημο απόσπασμα του Da Vinci «Η απλότητα είναι η απόλυτη πολυπλοκότητα», το Zannier Hotels είναι ένα οικογενειακό συγκρότημα πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, με γνώμονα το πάθος για τη φιλοξενία και τη γαστρονομία. Φωλιασμένο σε εξαιρετικά όμορφα μέρη του κόσμου, τα Zannier Hotels δημιουργούν πολυτελείς εμπειρίες που εστιάζουν στην τοπική αυθεντικότητα, την υποτιμημένη πολυτέλεια και τον απλό, ανεπιτήδευτο σχεδιασμό.

Τα καταλύματα στα καταλύματα είναι πολυτελή και η υπηρεσία είναι εξατομικευμένη. Η συλλογή Zannier περιλαμβάνει ένα πολυτελές σαλέ ξενοδοχείου στις γαλλικές Άλπεις, ένα μετατρεπόμενο ταχυδρομείο στη μεσαιωνική βελγική πόλη της Γάνδης, ένα συγκρότημα βιλών Kmer κοντά στο Angkor Wat και δύο εκπληκτικά καταφύγια στην έρημο στη Ναμίμπια. Τα μελλοντικά μπουτίκ ξενοδοχεία βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ασία και τη Μεσόγειο.

1. SONEVA

Το 1995, ο Sonu Shivdasani, ένας Ινδός-Βρετανός ξενοδόχος, ξεκίνησε το παγκοσμίου φήμης θέρετρο Soneva Fushi στις Μαλδίβες, πρωτοπορώντας μια τάση για πολυτελείς διακοπές στη φύση. Κατασκεύασε επίσης το σπίτι του εκεί, μαζί με τη σύζυγό του Eva Malmstrom, μοντέλο μόδας, που ανέπτυξε το σχεδιασμό και την επίπλωση του θέρετρου.

Το 2009, η Soneva δημιούργησε ένα δεύτερο, ακόμη πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο, το Soneva Kiri, στην Ταϊλάνδη. Και το 2016, η Soneva άνοιξε το πιο υπέροχο ξενοδοχείο στις Μαλδίβες, το Soneva Jani. Βασισμένο σε κοινά πάθη και πυλώνες καινοτομίας, η Soneva είναι μια ακμάζουσα κοινότητα που συνεργάζεται μαζί με το περιβάλλον για να δημιουργήσει ξεχωριστές εμπειρίες όπου η ανακάλυψη είναι ένας τρόπος ζωής.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ