Ορεινά χωριά Ελλάδα Καστάνιτσα

Στον Παρνασσό, τη Ζήρεια και το Γαλαξίδι, από την Αθήνα θα φτάσετε εύκολα και γρήγορα. Οι αποστάσεις είναι μικρές και τα τοπία ονειρεμένα. Οπότε, ευκαιρία για μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο!

Σύμφωνοι, τα τοπία της Ηπείρου δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, και λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με ένα μπαλκόνι στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως αν δεν έχετε τον χρόνο, τα χρήματα ή την διάθεση να οδηγήσετε τέσσερις ώρες, θα πρέπει να στερηθείτε τα φθινοπωρινά τοπία της ελληνικής φύσης. Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες μας για εκδρομές σε απόσταση διώρου (και κάτω) από την Αθήνα.

Στις πλαγιές του Παρνασσού

Θέλετε κοσμοπολίτικο προορισμό; Έχει την Αράχωβα. Θέλετε μαγικά, ανεξερεύνητα χωριουδάκια; Θα πάτε… γραμμή στο Χρισσό, το Κυριάκι, την Αγόριανη, ή την Σουβάλα. Θέλετε πεζοπορίες; Το μονοπάτι που συνδέει τους Δελφούς με το Χρισσό, και εκείνο που ξεκινά από την Αγόριανη για να φτάσει στην κορυφή του Παρνασσού είναι ιδανικά για αρχάριους και προχωρημένους αντίστοιχα.

Αράχωβα
Αράχωβα
Αγόριανη
Αγόριανη

Θέλετε sightseeing και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους; Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι χάρμα οφθαλμών, και το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας μια εμπειρία μόνο του. Θέλετε φαγητό; Μερικά από τα καλύτερα ταβερνάκια ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας φωλιάζουν στις πλαγιές του. Και η λίστα με τα χωριά και τα αξιοθέατα του Παρνασσού δεν έχει τελειωμό. Και όλα αυτά, σε απόσταση δύο μόλις ωρών από την Αθήνα.

Δελφοί
Δελφοί – Αρχαιολογικός Χώρος

Με θέα στις κορυφογραμμές της Ζήρειας


Άλλο αλπικό τοπίο τόσο κοντά στην Αθήνα, κακά τα ψέματα, δεν θα βρείτε. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι σίγουρα ένας υπέροχος και πολύ δημοφιλής προορισμός για φθινοπωρινές αποδράσεις σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα (μόλις 143χλμ. δηλαδή 2 ώρες οδικώς), γεγονός που την καθιστά ιδανική ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές (αν είστε γενικά πρωινοί τύποι) ή για Σαββατοκύριακα με μία διανυκτέρευση.

Διαβάστε ακόμα:  Στην Ήπειρο κάτω από τη σκιά του βουνού θα συναντήσετε ένα από τα ομορφότερα ελληνικά χωριά!
Καστάνιτσα
Καστάνιτσα

Μπορεί ο χρόνος να μην φτάνει να τα επισκεφτείτε όλα αν και είναι σχετικά κοντά και μεταξύ τους, (σε μια άλλη περίπτωση με περισσότερες μέρες μπορείτε να το κάνετε σαν road trip, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα Κορινθίας και φτάνοντας μέχρι την Καστάνιτσα) επιλέξτε όμως αυτό που σας αρέσει περισσότερο και καλά να περάσετε!

Όσο για το τι θα (πρωτο)κάνετε; Βόλτες σε τρισχαριτωμένα χωριουδάκια, παραλίμνιες διαδρομές στην υπέροχη Λίμνη Δόξα, πεζοπορίες σε ειδυλλιακά –και άριστα σηματοδοτημένα– μονοπάτια, και… λουκούλλεια γεύματα στα καταπληκτικά της ταβερνάκια.

Τρίκαλα Κορινθίας
Τρίκαλα Κορινθίας

Στο Γαλαξίδι

Βλέπετε τη λιακάδα έξω από το παράθυρο και αρνείστε να μπείτε σε mood φθινοπώρου; Είστε παιδιά της θάλασσας, και δεν την απαρνείστε καμία εποχή; Τότε το Γαλαξίδι είναι ο προορισμός σας –ένα νησί… στεριανό, που χαρίζει απλόχερα την αίσθηση πως εδώ μπορείς να “κρυφτείς” ακόμα και από το φθινόπωρο.

Γαλαξίδι

Κατά τα λοιπά, η αρχοντική του αύρα, η παραλιακή περαντζάδα, τα πανέμορφα καπετανόσπιτα, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, οι θαλασσινοί μεζέδες πλάι στο κύμα και οι πολλές καλές ευκαιρίες για sightseeing είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το αγαπάμε.

Γαλαξίδι

Δείτε επίσης

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ