Καιρός 01-09 πρόγνωση

Μετά τον ατελείωτο χειμώνα που ζήσαμε και τις δύο κακοκαιρίες του Μαρτίου -ακόμα και σήμερα- οι οποίες έφεραν χιόνια και τσουχτερό κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαίνεται πως επιτέλους η άνοιξη θα κάνει την εμφάνισή της και ο καιρός βελτιώνεται ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Ο νέος χιονιάς έφερε ακόμη έναν γύρο χιονοπτώσεων, με τις πολικές θερμοκρασίες να διαρκούν έως τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Από εκεί και μετά, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και θα θυμίζει επιτέλους Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε πρόγνωση ανάφερε πως η Άνοιξη θα έρθει από τα μέσα αυτής της εβδομάδας, δηλαδή λίγο πριν από την 25η Μαρτίου.

Πιο αισιόδοξος είναι στην πρόγνωσή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Κατά 10 με 12 βαθμούς Κελσίου κάτω από τη μέση κλιματική στην στάθμη των 850 hPa θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος» (σ.σ. αναφέρεται στην τρέχουσα), έγραψε στο tweet του την περασμένη εβδομάδα. Αναφορικά με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αναφέρει ότι ο υδράργυρος επανέρχεται σε κανονικές τιμές.

Αν λάβουμε υπόψη και τα μερομήνια τότε οι τελευταίες μέρες του μήνα, άρα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση τουλάχιστον, ενώ την ημέρα της αργίας ο καιρός θα είναι πολύ καλός.

Νωρίτερα σήμερα ο ίδιος ενημέρωσε ότι και αύριο θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις:

Υπενθυμίζουμε τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό που θα κάνει το 3ήμερο της 25ης Μαρτίου

Τα Ημερομήνια, ή απλά μερομήνια είναι μια παλαιά μέθοδος «πρόβλεψης» του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, που εμπιστεύονταν ιδιαίτερα οι παλαιότερες γενιές.

Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ

Οπότε τα μερομήνια είχαν προβλέψει πως θα έχουμε κακοκαιρία διαρκείας έως τις αρχές Φεβρουαρίου και στη συνέχεια οι νοτιάδες θα έπαιρναν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ. Τα χιόνια θα μας επισκεφθούν αρκετές φορές, ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου. Μετά τις 15 Μαρτίου θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, ωστόσο θα σημειώνονται βροχές μέχρι τις Αρχές Απριλίου. 

Τι καιρό μας επιφυλάσσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με βάση τα Μερομήνια; Ο μήνας που διανύουμε, δηλαδή ο Μάρτιος, παρουσιάζει άστατες καιρικές συνθήκες ενώ είδαμε και χιόνια ενώ δεν αποκλείεται μέχρι να τελειώσει να ξαναδούμε.
Τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον Μάρτιο:

Μερομήνια Μάρτιος

Σύμφωνα λοιπόν με τον παραπάνω πίνακα, οι τελευταίες μέρες του μήνα, άρα και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση τουλάχιστον σύμφωνα με τα μερομήνια, ενώ συγκεκριμένα την ημέρα της αργίας ο καιρός θα είναι πολύ καλός.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ