Τρίκαλα Κορινθίας

Ψάχνετε προορισμό για ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο…; Μια υπέροχη ιδέα είναι τα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας. Πολύ κοντά από την Αθήνα μόλις 142 χλμ., δηλαδή λιγότερο από 2 ώρες με το αυτοκίνητο, ατμοσφαιρικό σκηνικό, φύση, βόλτες στα πλακόστρωτα καλντερίμια, ωραίο φαγητό και κομψοί ξενώνες για να διανυκτερεύσετε.

- Advertisement -

Τρίκαλα Κορινθίας

Φτάνοντας στα Τρίκαλα Κορινθίας, θα διαπιστώσετε ότι χωρίζονται σε τρεις συνοικίες, που η κάθε µία έχει να σας προσφέρει κάτι διαφορετικό. Άνω Τρίκαλα, Κάτω Τρίκαλα, Μεσαία Τρίκαλα.

Το σίγουρο είναι ότι τα µοναδικά τοπία του συγκεκριµένου προορισµού, θα γεµίσουν τη µνήµη της φωτογραφικής σας μηχανής!

Τρίκαλα Κορινθίας

Γιατί να πάω

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα, το οποίο συνεχίζει µέχρι και σήµερα να προσελκύει πλήθος επισκεπτών και γιατί θα είστε εκεί σε λιγότερο από 2 ώρες!

Είναι λοιπόν κοντά στην Αθήνα και δεν θα κουραστείτε στη διαδροµή. Οι παραδοσιακές ταβέρνες µε το ωραίο φαγητό, προσφέρουν µια εντελώς διαφορετική από τα συνηθισµένα γαστρονοµική εµπειρία. Τα Σαββατοκύριακα γεµίζει µε κόσµο, οπότε προλάβετε να κλείσετε δωµάτιο!

ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τις εντυπώσεις σας, θα κλέψουν τα πετρόχτιστα αρχοντικά του παραδοσιακού οικισµού. Μια βόλτα στα Άνω Τρίκαλα, θα σας κάνει για λίγο να πιστέψετε ότι πρωταγωνιστείτε σε ταινία εποχής. Το τοπίο θεωρείται ιδιαίτερα εντυπωσιακό τις βροχερές ηµέρες.

Μην ξεχάσετε να πιείτε τον καφέ σας δίπλα στις πηγές των Άνω Τρικάλων. Είναι κάτι το οποίο θα σας προσφέρει µοναδικές στιγµές χαλάρωσης. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε στο πετρόχτιστο αρχοντικό των Νοταράδων. Οι Νοταράδες, ήταν µια ξακουστή και πλέον ιστορική οικογένεια της περιοχής.

Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Μια περιοχή στα Τρίκαλα Κορινθίας, η οποία αν και δεν είναι γραφική στο σύνολό της, και θεωρείται µάλιστα αρκετά µοντέρνα , έχει κι αυτή να σας προσφέρει το κάτι διαφορετικό.

Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε πλήθος εστιατορίων για νέες και ευχάριστες γαστρονοµικές εµπειρίες. Πρόκειται µάλιστα για την περιοχή την οποία πολλοί από τους επισκέπτες των Τρικάλων, επιλέγουν για διαµονή, καθώς διαθέτει αρκετά κοµψά ξενοδοχεία.

Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας

ΚΑΤΩ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δύο υπερήλικες πλάτανοι, θα τραβήξουν το βλέµµα σας στην γραφική πλατεία των Κάτω Τρικάλων. Ένα µέρος έντονα παραδοσιακό, µε πετρόκτιστα κτήρια που θυµίζουν τοπίο παραµυθιού. Ένα µέρος που µοιάζει όνειρο, αλλά είναι µια µοναδική πραγµατικότητα που µαγεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Βρήκαμε ένα ωραίο βίντεο για να περιηγηθείτε στα Τρίκαλα Κορινθίας πριν καν ξεκινήσετε!

Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας

Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια γεύση πριν καν φτάσετε!

Must Do

Ένα διήµερο στα Τρίκαλα Κορινθίας, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαµβάνει δραστηριότητες που θα εµπλουτίσουν τη λίστα των εµπειριών και αναµνήσεών σας. Αν και πολύ νωρίς ακόμα, δημοφιλές στην περιοχή είναι το χιονοδροµικό κέντρο στη Ζήρεια (22 λεπτά απόσταση από τα Τρίκαλα Κορινθίας). Διαθέτει και πίστα για παιδιά, οπότε αν κάνετε οικογενειακές διακοπές, είναι το ιδανικό σηµείο για εσάς. Επίσης, υπάρχει σαλέ για να απολαύσετε τον καφέ σας. Αλλά επειδή όπως είπαμε είναι νωρίς ακόμα για το βουνό και τις σχετικές δραστηριότητες, μια τόσο γραφική περιοχή, προσφέρει πολλά ακόμα, όπως υπέροχους περιπάτους, ενώ αν θέλετε να δοκιµάσετε κάτι πιο ξεχωριστό, κάντε ιππασία ή ποδήλατο βουνού.

Πώς να πάτε

Οδικώς από Αθήνα, ακολουθώντας την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου ή Αθηνών-Πατρών, στρίβοντας στην έξοδο Ξυλόκαστρου (διάρκεια ταξιδιού περίπου 2 ώρες). Ενώ µπορείτε επίσης να ταξιδέψετε µε πούλµαν του ΚΤΕΛ Κηφισού, τα οποία αναχωρούν κάθε µία ώρα.

Δείτε εδώ και εδώ κάποιες από τις προτάσεις μας για διαμονή στην περιοχή, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε έναν value for money ξενώνα με σουίτες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ