Η παραλία του Σχοινιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για καλοκαιρινά μπάνια. Ο Σχινιάς ή Σχοινιάς είναι παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και μικρός οικισμός. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη, και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες παραλίες της Αττικής.

Παραλία Σχοινιά, Αττική

Ο συνδυασμός θάλασσας και φυσικού περιβάλλοντος ίσως είναι σπάνιος αλλά είναι σίγουρα υπαρκτός. Η παραλία του Σχοινιά είναι οργανωμένη σε αρκετά σημεία, ωστόσο, εάν περάσει κανείς τα σαμαράκια του κεντρικού δρόμου πίσω από το δάσος της περιοχής και πάει προς την παραλία θα δει κάτι εντελώς διαφορετικό…

- Advertisement -

Δείτε το μαγευτικό βίντεο:

Έχει πολύ μεγάλη έκταση, ίσως τη μεγαλύτερη στην Αττική, και βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη ενός κατάφυτου πευκοδάσους, του οποίου τα δέντρα φθάνουν έως την παραλία. Σε πολλά σημεία της η παραλία είναι οργανωμένη, αλλά το καλύτερο μέρος για ησυχία και χαλάρωση είναι βόρεια προς το τέλος της, όπου το τοπίο εντυπωσιάζει και προσφέρεται για περπάτημα.

Σχοινιάς Παραλία Καράβι

Η παραλία δεν είναι κατάλληλη σε όλη την έκταση της, γι’ αυτό καλό είναι να δεις τις μετρήσεις προτού την επισκεφτείς.

Πως θα πάτε στην παραλία Σχοινιά;

Ο Σχινιάς απέχει 50 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας κι εάν διαθέτεις αυτοκίνητο θα χρειαστείς περίπου μία ώρα για να φτάσεις. Αλλιώς μπορείς να μεταβείς στην παραλία με την βοήθεια του ΚΤΕΛ Αθηνών.

Εάν πάρεις αμάξι και μένεις στο κέντρο μπορείς να φτάσεις μέσω της Εθνικής Οδού ή εναλλακτικά μέσω της Περιφερειακής Υμηττού. Αν πάλι έρχεσαι από τα βόρεια θα φτάσεις μέσω της Εθνικής Οδού. Στην περιοχή υπάρχει δυνατότητα πάρκινγκ!

Μπορείς να δεις και το χάρτη:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ