Σε αυτή τη χώρα τα πράγματα ήταν πάντα λίγο πιο “μοντέτρνα”…παρόλα αυτά είδαμε κάτι που μας σόκαρε!Ε λοιπόν είδαμε για πρώτη φορά να καλλιεργούνται ..τετράγωνα καρπούζια!

 

Ορισμένοι αγρότες στην Ιαπωνία παρουσίασαν πρόσφατα 260 καρπούζια σε σχήμα κύβου από τα χωράφια τους, γεγονός που δεν κάνει εντύπωση καθώς γνωρίζουμε αυτή τη συνήθεια της καλλιέργειας τετράγωνων καρπουζιών στην Ιαπωνία που έχει αναπτυχθεί στη χώρα εδώ και 45 χρόνια.

Γιατί όμως αποφεύγουν την καλλιέργεια των κλασικών στρογγυλών καρπών; Στην Ιαπωνία, τα τετράγωνα καρπούζια εξυπηρετούν πράγματι έναν βασικό σκοπό πέρα ​​από την καινοτομία

Τα στρογγυλά καρπούζια είναι δύσκολο να αποθηκευτούν και προβληματικά στο κόψιμό τους. Τα τετράγωνα μπαίνουν πολύ πιο εύκολα στα μικρά ψυγεία που είναι χαρακτηριστικά πολλών ιαπωνικών νοικοκυριών.

Επιπλέον, τα καρπούζια είναι δημοφιλή δώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η τετράγωνη εμφάνισή τους ταιριάζει καλύτερα σε αυτήν τη συνήθεια. Η μέθοδος της καλλιέργειάς τους είναι απλή, καθώς οι καρποί τοποθετούνται σε τετράγωνα καλούπια από την αρχή και μεγαλώνουν έτσι μέχρι να κοπούν από το φυτό.

 

 

 

 

 

 

πηγή:perierga.gr

Προηγούμενο άρθροΑνατριχιαστικό!Μυστηριώδες νησί εμφανίστηκε ξαφνικά στο Τρίγωνο των Βερμούδων(photo)
Επόμενο άρθροΟ μεγαλύτερος δρόμος στον κόσμο που διασχίζει την έρημο!Δείτε τον
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ