Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΙταλίαΣε αυτό το Ιταλικό χωριό μπορείς πλέον να αγοράσεις σπίτι με μόλις...

Σε αυτό το Ιταλικό χωριό μπορείς πλέον να αγοράσεις σπίτι με μόλις 1 δολάριο!

Ένα ιταλικό χωριό πωλάει μερικά από τα σπίτια του για μόνο € 1 – ή περίπου $ 1,20.Το Ollolai, που βρίσκεται στην περιοχή Barbagia της Σαρδηνίας, διαθέτει 200 πέτρινες κατοικίες που θέλουν  νέους ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, όπως τα περισσότερα πράγματα που είναι πάρα πολύ καλά για να είναι αληθινά, υπάρχει μια λεπτομέρια: Κάθε ένα από τα διαθέσιμα σπίτια που πωλούνται για € 1 χρειάζεται απίστευτη επισκευή!

Όποιος αγοράσει τα σπίτια που πωλούνται με 1 ευρώ πρέπει να δεσμευτεί για ανακαίνιση μέσα σε τρία χρόνια, η οποία είναι πιθανό να κοστίσει περίπου 25.000 δολάρια, σύμφωνα με το CNN.

- Advertisement -

Οι ομορφότερες πόλεις στις ακτές της Ιταλίας! Θα σας μαγέψουν με τη μοναδική τους αρχιτεκτονική

Αποτέλεσμα εικόνας για Ollolai

Η πόλη ελπίζει ότι οι πωλήσεις θα συμβάλουν στη διατήρηση της ιστορίας της και θα επαναφέρουν τον πληθυσμό της, ο οποίος μειώθηκε από 2.250 ανθρώπους σε 1.300 τα τελευταία 50 χρόνια…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ollolai

“Έχουμε μεγάλη ιστορία σαν χωριό”, δήλωσε ο κ. Efisio Arbau, ο δήμαρχος του Ollolai, στο CNN. “Το άγχος μου είναι να διασωθούν οι παραδόσεις μας από το να εξαφανιστούν με το πέρας του χρόνου. Η υπερηφάνεια από το  παρελθόν μας είναι η δύναμή μας. Είμαστε σκληροί άνθρωποι και δεν θα επιτρέψουμε στην πόλη μας να πεθάνει ».

Ιταλία: Το χωριό που λαξεύτηκε μέσα σε βράχους…Χρονολογείται στη λίθινη εποχή και κατοικείται ακόμα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ollolai

Τα σπίτια πωλούνται γρήγορα. Ο Arbau είπε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τρεις πωλήσεις και έχει λάβει περισσότερες από 100 αιτήσεις από όλο τον κόσμο.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας στη Ρώμη… με λιγότερα από 220 ευρώ το άτομο ΟΛΑ πληρωμένα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ollolai

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ιταλικού έργου με τίτλο “Περίπτωση 1 ευρώ”, το οποίο περιλαμβάνει αρμοδιότητες σε ολόκληρη τη Σικελία, την Τοσκάνη και το Abruzzo. Η “συμφωνία” αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου στόχου για την αναζωογόνηση των κατεστραμμένων ιστορικών κτιρίων και την αποτροπή  της συρρίκνωσης των πληθυσμών σε μικρές ιταλικές πόλεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ollolai

Όσοι αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να αγοράσουν ένα ιταλικό σπίτι $ 1 πρέπει να επικοινωνήσουν με τον δήμο Ollolai. (Όποιος  ενδιαφερθεί θα πρέπει να γνωρίζει ότι όλα τα έγγραφα είναι στα ιταλικά.)

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,382 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ