αεροπλάνο ξενοδοχείο

Ο ύπνος σε ένα αεροπλάνο, μέχρι στιγμής, χαρακτηριζόταν από τις λεπτές κουβέρτες, τον πιασμένο λαιμό και φυσικά από την έλλειψη χώρου. Ωστόσο, σε αυτό το αεροπλάνο θα νιώσεις άλλη άνεση.

Επίσης, δείτε το εντυπωσιακό rock ξενοδοχείο με σχήμα κιθάρας!

- Advertisement -

Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για το Jumbostay. Βρίσκεται στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης από το 2009 και αποτελεί ένα από τα πιο cool ξενοδοχεία-hostel του κόσμου.

Έχει 33 δωμάτια και 76 κρεβάτια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να κοιμηθούν. Οι χώροι του είναι διαμορφωμένοι, όπως εκεί που ήταν οι μηχανές κάτω από τα φτερά μέχρι την σουίτα που βρίσκεται στο πιλοτήριο. Πολλά από τα εξαρτήματα και τον εξοπλισμό έχουν διασωθεί ως μέρος της διακόσμησης της σουίτας. Με την κεντρική κονσόλα και τα όργανα πλοήγησης να παραμένουν.

Με τα γνωστά εμβληματικά άσπρα φτερά και την τεράστια καμπίνα, μαζί με την περίφημη μπλε μύτη και ουρά. Το αεροπλάνο-ξενοδοχείο εξωτερικά δείχνει όπως ήταν το Boeing 747 του 1976.

Η εικόνα όμως δεν σταματά στα εξωτερικά χαρακτηριστικά καθώς στο εσωτερικό του κρύβεται ένα μοναδικό ξενοδοχείο. Εκτός από τα δωμάτια, υπάρχει ακόμα ένα καφέ αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι πάνω στα φτερά που επιτρέπουν την παρατήρηση του τοπίου.

Διαβάστε ακόμα:  Palatino Hotel: To 4 αστέρων ξενοδοχείο στο κέντρο της Ζακύνθου για μια απολαυστική διαμονή

Η εντυπωσιακή σουίτα στο πιλοτήριο

αεροπλάνο ξενοδοχείο

Το πιο εντυπωσιακό δωμάτιό του είναι η σουίτα στο πιλοτήριο. Η σουίτα σας εξασφαλίζει πρόσβαση στο VIP σαλόνι όπου βρίσκονται ακόμα τα αυθεντικά καθίσματα της αεροπορικής εταιρείας, όπως και το μπαρ, τα ράφια και τα περιοδικά.

Η διαμονή είναι μαγική, το στοιχείο που την “εκτοξεύει” είναι ότι στη σουίτα του πιλοτηρίου είναι πως υπάρχει ακόμα ο πίνακας ελέγχου. Ο πίνακας βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι, και δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως ετοιμάζεται να πετάξει.

Υπάρχει επίσης και μια αίθουσα συσκέψεων για όποιον επιθυμεί να κάνει μια επαγγελματική συνάντηση διαφορετική από τα συνηθισμένα, καθώς στο δωμάτιο υπάρχουν ακόμα τα αυθεντικά καθίσματα της Πρώτης Θέσης από το 1976.

Παράλληλα στο Jumbo Café που λειτουργεί εντός του χώρου, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν το πρωινό τους, καφέ, παγωτό και μια ευρεία ποικιλία από γεύματα. Δεν θυμίζουν σε τίποτα τα φαγητά των αεροπλάνων. Παράλληλα, μπορούν να απολαύσουν το φανταστικό τοπίο και την κινητικότητα των μικρών αεροσκαφών που προσγειώνονται και απογειώνονται από το αεροδρόμιο.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ