Στην περιοχή Νγκορονγκόρο της Τανζανίας, ο κόσμος μοιάζει σαν ένα νεογέννητο μωρό! Ο λόγος; Μία ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη εκσφενδόνισε το πανύψηλο βουνό που υπήρχε στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι έναν τεράστιο κρατήρα.

ngorongoro TanzaniaΑποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, το Νγκορονγκόρο αποτελεί καταφύγιο για την άγρια φύση. Εκεί, είναι εγκατεστημένες κατασκηνώσεις για σαφάρι, στις οποίες μόνο τολμηροί τουρίστες επιλέγουν να μείνουν. Τσακάλια, ύαινες και καμηλοπαρδάλεις κατά καιρούς τριγυρνούν στους κρατήρες και τραβούν τα βλέμματα των περαστικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, άνθρωποι της φυλής των Maasai συχνά εμφανίζονται κοντά στον χώρο της κατασκήνωσης, ενδεχομένως για να αναζητήσουν φαγητό.

Η «εξωπραγματική» κόκκινη έρημος στην καρδιά της Αυστραλίας! (Photos)

ngorongoro TanzaniaΗ εντυπωσιακή καλδέρα μήκους 12 χιλιομέτρων και βάθους 600 μέτρων, διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η ανθρωπότητα έχει εκτοπιστεί από αυτό το μέρος για αρκετές γενιές και η πυκνότητα της άγριας ζωής ανθίζει συνεχώς. Στα λιβάδια του Νγκορονγκόρο, αναπαράγονται ζέβρες, γαζέλες και αντιλόπες, οι οποίες γίνονται τροφή για τα σαρκοφάγα ζώα.

ngorongoro Tanzania

Οι τεράστιες πέτρες στην Αυστραλία, που μοιάζουν έτοιμες να κυλήσουν, αλλά μένουν πάντα ακίνητες! (Photos)

Οι καλύτερες κατασκηνώσεις στο Νγκορονγκόρο:

Entamanu

Αυτός ο θαυμάσιος οικισμός, μόλις 6 σκηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 και αποτελεί το στολίδι της περιοχής. Βρίσκεται πίσω από το εθνικό πάρκο Serengeti και η θέαση του ηλιοβασιλέματος είναι εκθαμβωτική. Στα δάση ακακίας, έχουν παρατηρηθεί καμηλοπαρδάλεις , στρουθοκάμηλοι, αλλά και κτηνοτρόφοι Maasai.

The Highlands

Ακόμα μια νέα κατασκήνωση που εγκαινιάστηκε το 2016. Βρίσκεται σε δασώδη περιοχή, κοντά στο ηφαίστειο Olmoti και στον χώρο της συναντάται πλούσια πανίδα, από βουβάλια, ζέβρες, μέχρι και ελέφαντες! Διαθέτει 8 μεγάλες σκηνές, με όλα τα κομφόρ, που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα πατροπαράδοτα σπίτια. Επίσης, εδώ οργανώνονται επισκέψεις στα κοντινά χωριά, ώστε να γνωρίσετε τον αφρικανικό τρόπο ζωής και να συναναστραφείτε με τους ντόπιους.

Ο γύρος της Ευρώπης με τρένο! Το National Geographic σας παρουσιάζει τα καλύτερα ταξίδια…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ