Ένα σπάνιο αντίγραφο του βιβλίου-οροσήμου «Η καταγωγή των ειδών», το οποίο φέρει εκτεταμένες χειρόγραφες σημειώσεις του ίδιου του Δαρβίνου, θα πωληθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Κρίστι’ς, εντός του Δεκεμβρίου.

Το αντίτυπο αναζητούσαν επί δεκαετίες οι ειδικοί και τώρα ήλθε στο προσκήνιο για να πουληθεί.
Ο οίκος αναμένει ότι το βιβλίο θα «πιάσει» 300.000 έως 500.000 λίρες, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν».

Ο ίδιος οίκος είχε πουλήσει τον περασμένο Ιούλιο ένα «καθαρό» αντίτυπο από την πρώτη έκδοση της «Καταγωγής των Ειδών» αντί 269.000 λιρών.

Κάστρο στη Τοσκάνη έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου!Και είναι υπέροχο!

Αντίτυπα με χειρόγραφες σημειώσεις του Δαρβίνου θεωρούνται τρομερά σπάνια.

Φωτογραφία: Christie’s

Το συγκεκριμένο αντίτυπο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή σε αυτό ο βρετανός «πατέρας» της θεωρίας της εξέλιξης μέσω φυσικής επιλογής αναθεωρεί στις σημειώσεις του ορισμένες επιστημονικές ιδέες του υπό το φως νέων ερευνών που έγιναν από τον ίδιο και από άλλους επιστήμονες μετά την αρχική δημοσίευση του έργου του.

Οι Χολιγουντιανές ταινίες που έκαναν διάσημα τα ελληνικά νησιά

Οι χειρόγραφες σημειώσεις έγιναν πάνω σε ένα αντίτυπο της τρίτης βρετανικής έκδοσης, το οποίο εστάλη στον Γερμανό μεταφραστή του, ώστε να συμπεριληφθούν στη δεύτερη έκδοση της «Καταγωγής των Ειδών» στα γερμανικά.

Στη συνέχεια, οι ίδιες τροποποιήσεις ενσωματώθηκαν στην τέταρτη έκδοση του βιβλίου στα αγγλικά και φυσικά σε όλες τις επόμενες.

Το αληθινό Rick’s Café στην Καζαμπλάνκα! (Και όχι δεν χρονολογείται από το 1943!)

Σύμφωνα με τον οίκο Chritie’s, το αντίτυπο με τις σημειώσεις βρισκόταν στην κατοχή του Γερμανού μεταφραστή Χ. Γκ. Μπρον, ο οποίος πέθανε το 1862 και μετά πέρασε στην κατοχή του γερμανού παλαιοντολόγου Μελχιόρ Νοϊμάγιερ, ο οποίος διατηρούσε αλληλογραφία με το Δαρβίνο.

Τελικά, κατέληξε στους απογόνους του τελευταίου, οι οποίοι και το έβγαλαν στο «σφυρί».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ