αεροδρόμιο Μακεδονία νέος διάδρομος

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο διάδρομος προσγειώσεων – απογειώσεων 10/28 στο αεροδρόμιο “Μακεδονία“, στην Θεσσαλονίκη, αναμένεται να δοθεί για χρήση μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» βρίσκεται στα βραβεία «Airport Marketing Awards»!

Τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώθηκε το κατασκευαστικό κομμάτι του αεροδιαδρόμου, ενώ αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται και οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες επέλεξαν, τον προηγούμενο χειμώνα, άλλα αεροδρόμια για να πραγματοποιούν τις πτήσεις του, όπως αυτό της Καβάλας. Ο λόγος ήταν η καθυστέρηση παράδοσης του έργου όσο και της χρήσης τροχοδρόμου για την εξυπηρέτηση των πτήσεων.

Το σημαντικό έργο για το αεροδρόμιο, που θα αλλάξει σημαντικά τις συνθήκες του, μπήκε στην τελική του ευθεία. Επιπλέον, προς το τέλος του χρόνου θα δοθεί και η δυνατότητα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” να εξυπηρετεί υπερατλαντικές πτήσεις. Παράλληλα, θα έχει την δυνατότητα να δεχθεί, σχεδόν, όλους τους τύπους των σύγχρονων αεροσκαφών.

διάδρομος αεροδρομίου Μακεδονία

Τα χαρακτηριστικά του νέου διαδρόμου στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Ο νέος αεροδιάδρομος προσγείωσης/απογείωσης θα έχει μήκος 3.5 χιλιόμετρα, με το 1 χλμ. να είναι καινούργιο και τα 600 μέτρα να είναι επέκταση στη θάλασσα.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Επίσης, ο νέος διάδρομος θα εξακολουθήσει να λειτουργεί παράλληλα με τον παλιό, εφόσον υπάρχει αύξηση στην αεροπορική κίνηση. Θα παρέχει πλήρη φωτισμό και ILS, που θα στέλνει σήματα στους πιλότους, που σε περίπτωση ομίχλης θα μπορούν να απογειώσουν και να προσγειώσουν τα αεροσκάφη, με ασφάλεια.

Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης τα προηγούμενα χρόνια λόγω της ομίχλης, είχε αντιμετωπίσει πολλές φορές ακυρώσεις πτήσεων, κάτι που αναμένεται να λύσει ο νέος αεροδιάδρομος.

Για την κατασκευή του νέου διαδρόμου, χρειάστηκε να σκαφτεί σε βάθος 2,7 μέτρων και σε πλάτος 60 μ., προκειμένου η υποδομή να αντέχει τα φορτία των αεροσκαφών, με την αυξημένη συχνότητα.

Δείτε πως θα είναι ο νέος διάδρομος στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή; Thesstoday

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ