Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
26.7 C
Athens
ΑρχικήΚυκλάδεςΣέριφοςΣέριφος: Οι 7 πανέμορφες παραλίες της

Σέριφος: Οι 7 πανέμορφες παραλίες της

Η Σέριφος, είναι νησί με παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Βραχώδεις ακτές, παραλίες με λεπτό βότσαλο και χρυσοκέντητες αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, άλλες προσβάσιμες οδικώς, άλλες από γραφικά μονοπάτια και άλλες μέσω θαλάσσης.

-Αυλόμωνας

Η παραλία του Αυλόμωνα είναι πρώτη που θα συναντήσετε όταν βγείτε από το πλοίο. Πρόκειται για την παραλία που στην ουσία είναι η φυσική συνέχεια του Λιβαδιού, όπου βρίσκεται το λιμάνι της Σερίφου.

- Advertisement -

-Καλό Αμπέλι

Πρόκειται για μία πανέμορφη παραλία στη νότια πλευρά της Σερίφου με γαλαζοπράσινα νερά, η οποία περιβάλεται από λαξευμένους από τον καιρό βράχους.

Εργοστάσια που…. ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ με…εργοστάσια

-Βαγιά

Ακολουθώντας τον δρόμο από το Λιβάδι προς τον όρμο του Κουταλά, είναι η πρώτη παραλία που συναντάτε πριν το Γάνεμα και τον Κουταλά.

-Γάνεμα

Στη νότια πλευρά της Σερίφου, στον όρμο του Κουταλά λίγο μετά τη Βαγιά θα συναντήσετε το Γάνεμα, μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σερίφου.

-Κουταλάς

Η τρίτη παραλία του όρμου του Κουταλά, μετά την Βαγιά και το Γάνεμα. Το τοπίο είναι πραγματικά πανέμορφο, καθώς εδώ μπορείτε να δείτε εγκαταστάσεις από τα μεταλλεία που λειτουργούσαν στην περιοχή. Πίσω από την παραλία υπάρχουν παλιά κτίσματα που εξυπηρετούσαν ανάγκες των μεταλλωρύχων.

-Μαλλιάδικο

Πρόκειται για έναν καλά προστατευμένο από τους αέρηδες κόλπο στον οποίο οδηγεί ένας χωματόδρομος. Ο δρόμος είναι κατηφορικός και ξεκινάει λίγο μετά τον Κουταλά με κατεύθυνση προς το Μεγάλο Λιβάδι. Στο πρώτο πλάτωμα που θα συναντήσετε είναι προτιμώτερο να αφήσετε το αμάξι και να συνεχίσετε με τα πόδια (περίπου 5′).

Σπέτσες: Το ήξερες ότι…..

-Μεγάλο Λιβάδι

Το Μεγάλο Λιβάδι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Σερίφου και είναι μία ιδιαίτερη περιοχή εξαιτίας της πλούσιας ιστορίας που τη συνδέει με τα μεταλλεία. Εδώ κυριαρχούν στη μία πλευρά οι εγκαταστάσεις των μεταλλείων και μία βόλτα εκεί αξίζει οπωσδήποτε! Αν συνεχίσετε το περπάτημα και πέρα από τις πρώτες εγκαταστάσεις θα φτάσετε στις στοές των μεταλλωρύχων, ενώ θα δείτε και τους θαλάμους που λειτουργούσαν σαν ιαματικά “λουτρά” των μεταλλωρύχων.

Διαβάστε επίσης: Νumber 1, η Σέριφος στη λίστα των Financial Times

Επίσης πάνω από την παραλία μπορείτε να δείτε το εγκαταλλελειμένο πλέον κτίριο των διοικητηρίων των μεταλλείων καθώς και το μαρμάρινο ηρώων προς τιμήν των απεργών μεταλλωρύχων.

ΠΗΓΗ: e-serifos.com

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,478 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ