Το μνημείο της Αναγέννησης της Αφρικής και η ροζ αναπαράσταση του θεού Ganesha στην Ταϊλάνδη, είναι κάποια από τα επιβλητικότερα γλυπτά στον κόσμο.

Χάλκινα ή πέτρινα έχουν ιστορία και συμβολισμό, που κάνουν τους επισκέπτες να τα θαυμάσουν και να μάθουν για αυτά.

Παγκόσμια Υπόκλιση: Το πιο φθηνό νησί της Ελλάδας για διακοπές φέτος!Για διαμονή 5 ημερών δίνεις από 160€ ως 250€ το πολύ!!!

#1 Άγαλμα του νεαρού Μάο
Η σκαλιστή προτομή του Μάο τον απεικονίζει σε ηλικία 32 ετών και βρίσκεται στο Χουνάν της Κίνας, με ύψος 32 μέτρα. Το έργο άρχισε να χτίζεται το 2007 από την κινεζική κυβέρνηση και παραδόθηκε 2 χρόνια αργότερα.
Φημολογείται ότι η κατασκευή του κόστισε μερικά εκατομμύρια λίρες.

#2 Leshan Giant Buddha
Ο μεγαλύτερος Βούδας στον κόσμο, είναι σκαλισμένος σε έναν πελώριο βράχο, κοντά στη επαρχία Leshan τηw Κίνα και έχει ύψος 71 μέτρα.
Βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Minjian, Dadu και Qingui και το σκάλισμα του βράχου για τη δημιουργία του Βούδα, άρχισε με επικεφαλής τον Κινέζο μοναχό Χάι Τόνγκ.
Οι Κινέζοι πίστευαν ότι, ο γιγάντιος Βούδας θα ηρεμήσει τα νερά του ποταμού και θα εξασφαλίσει ασφάλεια για τα διερχόμενα πλοία.
Η ολοκλήρωση του σκαλιστού γλυπτού, πραγματοποιήθηκε το 803 (σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο) και περιείχε ένα περίπλοκο σύστημα με σωλήνες αποχέτευσης, για να απομακρύνουν τα βρόχινα νερά.
Το γλυπτό προστατεύεται από την UNESCO, καθώς αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά.

#3 African Renaissance MonumentΤο χάλκινο μνημείο της Αναγέννησης της Αφρικής, είναι χτισμένο πάνω στους δίδυμους λόφους Collines des Mamelles, έξω από το Ντανκάρ της Σενεγάλης.
Στις 4 Απριλίου του 2010, γιορτάστηκε η 50η επέτειος ανεξαρτησίας της χώρας από τη Γαλλία, που αποτελεί τον λόγο δημιουργίας του αγάλματος, το οποίο είναι το ψηλότερο άγαλμα στην Αφρική.
Έχει ύψος 49 μέτρα και απεικονίζει μια οικογένεια, το παιδί της οποίας δείχνει με το χέρι του τη θάλασσα.
Η κατασκευή διήρκεσε από το 2006 έως το 2010.

Ένα ταξίδι ζωής στην Κένυα…στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής!(photos)

#4 Rock sculpture of Decebalus

Στη Ρουμανία βρίσκεται το πέτρινο γλυπτό του Δεκέβαλου.
Ήταν ο τελευταίος βασιλιάς της Δακίας, που πολέμησε τους Ρωμαίους αυτοκράτορες Δομιτιανό και Τραϊανό, για την ανεξαρτησία της χώρας.
Το σκαλιστό γλυπτό που κοσμεί προεξοχή του ποταμού Δούναβη, είναι το ψηλότερο στην Ευρώπη, με ύψος 42,9 μέτρα και πλάτος 31,6 μέτρα.
Το γλυπτό ολοκληρώθηκε το 2004.

#5 Statue of GaneshaΟ Γκανέσα ή Βιαναγιάκα είναι θεότητα με κεφάλι ελέφαντα, που λατρεύεται από τους Ινδουιστές.
Ως προστάτης των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών, με χάρισμα να ξεπερνά τα εμπόδια, συμβολίζει για τους πιστούς, την πρόοδο και την ευημερία.

 

πηγή:valueforlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ