Ο Τιτανικός αναχωρεί από το Σαουθάμπτον στις Ήταν 10 Απριλίου του 1912, όταν το RMS Titanic αναχωρούσε από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Το Βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν εισήλθε σε υπηρεσία, το δεύτερο από τρία υπερωκεάνια της κλάσης Olympic που χρησιμοποιούσε η εταιρία White Star Line.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε εξαιτίας του παγόβουνου

 

Με πλοίαρχο τον Έντουαρντ Σμιθ, οι επιβάτες του περιελάμβαναν μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς και εκατοντάδες μετανάστες από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, τη Σκανδιναβία και άλλες περιοχές σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αναζητούσαν μια καινούρια ζωή στη Βόρεια Αμερική. Η σύγκρουση με ένα παγόβουνο στο παρθενικό ταξίδι του απέβη μοιραία: πήρε μαζί του στο βυθό πάνω από 1.500 ανθρώπους.

Το ναυάγιο του Τιτανικού παραμένει στο βυθό, σπασμένο στα δύο, και σταδιακά αποσυντιθέμενο σε βάθος 12.415 πόδια (3.784 μέτρα). Από την ανακάλυψή του, το 1985, χιλιάδες αντικείμενα έχουν ανασυρθεί και εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Ο Τιτανικός έχει γίνει ένα από τα διασημότερα πλοία στην ιστορία και η μνήμη του διατηρείται ζωντανή από πολυάριθμα βιβλία, τραγούδια, ταινίες, εκθέματα και μνημεία.

Διαβάστε ακόμα: Η κατάδυση που θα γίνει τον Μάιο στον Τιτανικό και θα γράψει ιστορία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ