Η Singapore Airlines, από δω και πέρα δεν θα απολύει πλέον αεροσυνοδούς σε κατάσταση εγκυμοσύνης, μια μακροχρόνια πολιτική που ακολουθούσε και για την οποία όπως ήταν λογικό, είχε δεχθεί έντονη κριτική και πολλά «πυρά». Την πολιτική αυτή εγκαταλείπει η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines η οποία μέχρι μπορούσε να απολύσει τις γυναίκες που ανήκαν στο πλήρωμα καμπίνας και βρίσκονταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Σε δήλωσή της, που απαντά σε άρθρο των Straits Times, η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες από το πλήρωμα καμπίνας που εγκυμονούν «μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται προσωρινά ως προσωπικό εδάφους» και να συνεχίσουν τις πτήσεις μετά την άδεια μητρότητας.

- Advertisement -

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ στις 15 Ιουλίου 2022. Προηγουμένως οι αεροσυνοδοί που αποκάλυπταν ότι ήταν έγκυες έβγαιναν σε μη αμοιβόμενη άδεια και αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν την αεροπορική εταιρεία την επόμενη ημέρα μετά την υποβολή του πιστοποιητικού γέννησης του παιδιού τους, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για εργασία ως προσωπικό εδάφους ούτε για να επιστρέψουν στο πόστο τους. Αντίθετα, όπως εξηγεί η εφημερίδα, έπρεπε να υποβάλουν ξανά αίτηση για νέα θέση εργασίας στο πλαίσιο ενός προγράμματος που δεν εγγυόταν την επαναπρόσληψη.

Διαβάστε ακόμα:  Σικάγο: Πρωτοφανές επεισόδιο στο αεροδρόμιο με μπουνιές και μαλλιοτραβήγματα!

Στη δήλωσή της, η Singapore Airlines είπε ότι σύμφωνα με την προηγούμενη πολιτική της, «το πλήρωμα καμπίνας εγκατέλειπε την υπηρεσία όταν ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης». Οι εργασίες εδάφους για το πλήρωμα καμπίνας διαρκούν τουλάχιστον τρεις μήνες και έως και εννέα μήνες, ανέφερε επίσης η αεροπορική εταιρεία.

Πάντως η εφημερίδφα Straits Times, επικαλούμενη εγκύκλιο της Singapore Airlines, ανέφερε ότι το έγκυες που ανήκουν στο πλήρωμα καμπίνας θα εξακολουθούν να τίθενται σε άδεια χωρίς αμοιβή. Θα τους επιτραπεί να υποβάλουν αίτηση για μια άλλη θέση και η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις θέσεις εργασίας για να διατηρήσουν τους μισθούς τους, ανέφερε η εφημερίδα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ