Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsSkyscanner: Ποιες τάσεις θα καθορίζουν τα ταξίδια μας το 2021;

Skyscanner: Ποιες τάσεις θα καθορίζουν τα ταξίδια μας το 2021;


Ο κορονοϊός καλά κρατεί, το ίδιο και η δυσκολία μας για τα ταξίδια. Σύμφωνα με το New World of Travel report του Skyscanner οι τάσεις που θα καθορίζουν τα ταξίδια μας το 2021 αλλάζουν άρδην!

Μπορεί να μη σκεφτόμαστε ακόμα να ταξιδέψουμε μέσα στο 2021, ωστόσο αεροπορικές εταιρείες με προσφορές αλλά και ξενοδοχεία με επιπλέον μέτρα ασφαλείας προσπαθούν να τονώσουν τον τουρισμό και να δώσουν ώθηση στους επισκέπες να ταξιδέψουν εν μέσω κορονοϊού.

- Advertisement -
Νέες τάσεις στα ταξίδια το 2021 γειτονιά σε πόλη

Η Κύπρος, για παράδειγμα, δημιουργεί Αστροτουρισμό, για να τονώσει την επισκεψιμότητα στη χώρα!

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και με το δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ταξίδια και προορισμούς στην Ελλάδα και στον κόσμο πρέπει να δεχτούμε τις αλλαγές στις τάσεις που θα καθορίζουν τα ταξίδια μας από το 2021 και εξής όπως τα παρουσίασε η Skyscanner.

Οι νέες τάσεις στα ταξίδια για το 2021

Δουλειά και διακοπές

Η τηλε-εργασία, εν μέσω πανδημίας βρέθηκε στο προσκήνιο, με πολλούς εργαζομένους να επιλέγουν να συνδυάσουν δουλειά και διακοπές. Πολλοί μετακινήθηκαν σε εξοχικά συνεχίζοντας να εργάζονται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, ενώ άλλοι μετακόμισαν μόνιμα σε άλλα μέρη από το σπίτι τους για να εργαστούν.

Εργασία από ξενοδοχεία

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να δουλέψουν από το σπίτι τους, οπότε αναζήτησαν ξενοδοχεία για να εργαστούν. Έτσι βρίσκοντας ένα δωμάτιο συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια ξεκινούν να εξερευνούν τον τόπο που βρίσκονται. Κάποιες χώρες, μάλιστα, προσφέρουν προνόμια στους ταξιδιώτες για να εργαστούν από εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Πλέον ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού πολλούς μήνες πριν φαίνεται να χάνει έδαφος αλλά και την αξία που είχε στην προ κορονοϊού εποχή, αφού με το αβέβαιο της κατάστασης κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει ένα ταξίδι. Οπότε οι περισσότεροι ταξιδιώτες στρέφονται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες δεν χρεώνουν πλέον τις αλλαγές στα εισιτήρια, όπως για παράδειγμα η Aegean, που κάνει απεριόριστες αλλαγές εισιτηρίου χωρίς χρέωση! Έτσι οι αποδράσεις της τελευταίας στιγμής έρχονται στο προσκήνιο, ενώ ένας μήνας είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που προτείνεται για να οργανώσει κάποιος ένα ταξίδι.

Νέες τάσεις στα ταξίδια το 2021 επισκέπτες σε μουσείο

Ταξίδια εσωτερικού

Άλλο ένα στοιχείο που προέκυψε από τις αναζητήσεις στην Skyscanner ήταν η τάση για ταξίδια εντός της χώρας, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας του τι συμβαίνει με τα κρούσματα στις άλλες χώρες αλλά και με τον φόβο της καραντίνας ή της δυσκολίας στην επιστροφή. Οι ταξιδιώτες δείχνουν να προτιμούν τόπους κοντά στις κατοικίες τους ή μέσα στη χώρα τους, θεωρώντας τα σημεία αυτά πιο ασφαλή για ταξίδια.

Μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και προστασία

Σημασία δίνουν οι ταξιδιώτες και στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον κορονοϊό που λαμβάνει το κάθε ξενοδοχείο ή αεροπορική, προκειμένου να αποφασίσουν να κάνουν ένα ταξίδι. Προκρίνονται τα απολυμαντικά και οι απολυμάνσεις σε ξενοδοχεία και αεροσκάφη, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι πρακτικές των εταιρειών απέναντι στα μέτρα υγιεινής που λαμβάνουν.

Δείτε 3 βρόμικα σημεία που δεν πρέπει να αγγίζετε σε ένα ξενοδοχείο!

Επιστροφή στη φύση

Μεγάλη προτίμηση φαίνεται να υπάρχει στην επιλογή απομονωμένων σημείων για διακοπές, με τους ταξιδιώτες να θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό και την πολυκοσμία. Έτσι η απομάκρυνση από τα αστικά κέντρα είναι ξεκάθαρη, ενώ προορισμοί μέσα στη φύση δείχνουν να ανεβαίνουν πολύ στις επιλογές των ταξιδιωτών.

Είναι το ξενοδοχείο ή το Airbnb πιο ασφαλές την εποχή της πανδημίας; Τι λένε οι ειδικοί

Αν και εν μέσω πανδημίας γενικά δεν υπάρχει ασφαλές καταφύγιο, είναι το ξενοδοχείο ή το Airbnb πιο ασφαλές; Οι ειδικοί απαντούν και συμβουλεύουν!

Airbnb οικοδεσπότες - ιδιοκτήτες ή ξενοδοχείο

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού σε γενικές γραμμές όλοι κατανοοούμε πως δεν μπορεί ο ταξιδιώτης να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής είτε επιλέξει για τη διαμονή του δωμάτιο ξενοδοχείου ή σπίτι Airbnb.

“Αν ακολουθούμε τα απαραίτητα βήματα ώστε να είμαστε καθαροί κι ασφαλείς (αυτό) θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα να νοσήσουμε ως αποτέλεσμα του ταξιδιού ή της παραμονής μας σε ξενοδοχείο ή Airbnb“, αναφέρουν οι ιατροί Ντάνιελ Μπέρλινερ, Κρουτίκα Κουπάλλι και οι καθηγητές Επιστημών Υγείας Μπράιαν Λάμπους και Τζάγκντις Κχουμπχαντάνι.

Off-The-Grid House, Pioneertown, Καλιφόρνια airbnb ή ξενοδοχείο

Airbnb: 2 ελληνικά σπίτια στην top 10 λίστα με τα πιο δημοφιλή στον κόσμο!

Τι πρέπει να προσέξουμε

  • Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσουμε στο κατά πόσο χρόνο έχει παραμείνει άδειο το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή η κατοικία Airbnb. Πολλά ξενοδοχεία και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων διατηρούν κενές θέσεις για αρκετές μέρες μετά τον έλεγχο ενός επισκέπτη για επιπλέον προστασία.
  • Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως ποιες είναι οι πολιτικές καθαρισμού, απολύμανσης και πρόληψης λοιμώξεων της μονάδας που θα μας φιλοξενήσει και τι είδους προφυλάξεις λαμβάνουν οι άνθρωποί της.
  • Η καθαριότητα σε ένα ξενοδοχείο πιθανότατα θα είναι πιο λεπτομερή, ειδικά σε αλυσίδες ξενοδοχείων που έχουν μονάδες με πολλαπλές τοποθεσίες.
Cob cottage, Καναδάς airbnb ή ξενοδοχείο
  • Οι ενοικιάσεις κατοικιών δεν προσφέρουν το ίδιο επίπεδο εποπτείας. Οι μεγάλες αλυσίδες είναι επίσης πολύ ”ανοιχτές” σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για την προστασία των επισκεπτών τους, και συχνά μπορεί να βρει κανείς λεπτομερή σχέδια στους ιστοτόπους τους. Αυτά δεν θα τα βρούμε σε ενοικίαση Airbnb.
  • Τα ξενοδοχεία μπορεί να ενέχουν μεγαλύτερο ρίσκο λόγω των περισσότερων ανθρώπων που κινούνται εκεί και δύσκολα οι επισκέπτες θα κρατήσουν τις αποστάσεις σε ασανσέρ, lobby κ.λπ.

Δείτε επίσης τι προσδοκούν οι επισκέπτες από τα ξενοδοχεία για μια ασφαλή διαμονή

Χρήσιμες συμβουλές είτε βρεθούμε σε ξενοδοχείο είτε σε Airbnb

* Να επισκεφθούμε το κατάλυμα περιόδους που δεν υπάρχει αιχμή

* Να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις

* Να ζητήσουμε εγγυήσεις για την ασφάλειά μας

* Να απολυμάνουμε τις επιφάνειες και τον εαυτό μας

* Να πάρουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις φεύγοντας από το σπίτι μας

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,573 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ