Η Ευρώπη έχει πολλά πρόσωπα και μας εκπλήσσει με κάθε ευκαιρία. Ξέχνα τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία και τις άλλες μεγάλες χώρες, κι ανακάλυψε το χειμώνα σε έναν προορισμό-έκπληξη. Η Σλοβενία, αυτό το όχι και τόσο διάσημο μέρος, μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σου χειμερινός προορισμός…

Τα τοπία στη Σλοβενία το χειμώνα περιβάλλονται από λευκόκαλυμμένα έλατα και σου προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη καθώς αντικρίζεις τις λευκές νιφάδες χιονιού. Μια πρώτη απαραίτητη στάση στη Σλοβενία είναι  η λίμνη Bohinj που είναι η μεγαλύτερη λίμνη της χώρας.

Η λίμνη βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Triglav και συχνά οι ντόπιοι υπερηφανεύονται για αυτή, καθώς κάποτε την είχε επισκεφτεί η Agatha Christie.

slo

Η λίμνη Bohinj είναι απλά μια γρήγορη στάση στο δρόμο προς το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο Vogel, που βρίσκεται επίσης στο εθνικό πάρκο και αποτελεί έναν κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις του σκι.

Η Σλοβενία, παρότι συχνά “ντύνεται” στα άσπρα, έχει και ηλιόλουστες μέρες, κατάλληλες για να απολαύσεις της φύση.

vo

Το χιονοδρομικό κέντρο Vogel διαθέτει 13 πίστες άλλες ευκολότερες και άλλες δυσκολότερες για να διαλέξεις. Στο υψηλότερο σημείο του βουνού (1800μ.) βρίσκεται η πίστα 14 από την οποία μπορείς να “γλιστρήσεις” στην πλαγιά του βουνού, είτε να απολαύσεις τη θέα από το τελεφερίκ.

5-1

Το Vogel θυμίζει πραγματικά καρτ ποστάλ μιας και μοιάζει πραγματικά σαν ανέγγιχτο τοπίο, “πνιγμένο” από δασώδεις κορυφές που είναι σχεδόν παρθένες. Με το μοναδικό φυσικό κάλλος που διαθέτει, αλλά και τη μεγάλη ποικιλία από πίστες στο χιονοδρομικό κέντρο, η Σλοβενία, σίγουρα έχει όλο το “πακέτο” που την κάνει ακαταμάχητο προορισμό για όσους αγαπούν το χειμώνα!

Πηγή: The Telegraph

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ