Σορμπέ ροδάκινο διαίτης - Η συνταγή του Καλοκαιριού

Δροσερό, πολύ νόστιμο, ελαφρύ γλύκισμα με ελάχιστες θερμίδες με το φυσικό γλυκαντικό stevia.

 

- Advertisement -

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με 4 μόνο υλικά σε 4 κινήσεις για ένα παγωμένο Σορμπέ ροδάκινο.

Υλικά συνταγής

6 μέτρια ώριμα ροδάκινα
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι νερού φυσικό γλυκαντικό stevia
χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα ροδάκινα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους [κρατάτε δύο κουκούτσια].

Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν πουρές.

Βράζετε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το νερό με τη ζάχαρη και δύο κουκούτσια από τα ροδάκινα. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Κατεβάζετε από τη φωτιά, πετάτε τα κουκούτσια και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Αμοργός- Ένα νησί για διακοπές που δεν θα ξεχάσεις

Μόλις κρυώσει το προσθέτετε στο μπλέντερ με το πουρέ του ροδάκινου, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού και το χτυπάτε για 2′ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το σορμπέ σε μεταλικό μπολ και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει.

Ανά 30′ το βγάζετε και το ανακατεύετε καλά. Θα επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3 φορές.

Μετά απολαύστε το παγωμένο σορμπέ σας γαρνίροντας με φρέσκα ροδάκινα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ