σούρζα μπουτ άγνωστη παραλία Εύβοια

Σούρζα Μπουτ: Η άγνωστη παραλία της Εύβοιας… φτιαγμένη για ναυαγούς! Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ακτή στη νότια Εύβοια, που χαρακτηρίζεται για τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά της και την ψιλή άμμο (εξ ου και η ονομασία αφού Σούρζα Μπουτ στα Αρβανίτικα σημαίνει ψιλή άμμος).

Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, είναι μια καλή ιδέα για μια ακόμα φθινοπωρινή βουτιά, όσο ο καιρός το επιτρέπει. Η παραλία είναι άγνωστη στους περισσότερους αν και οι γνώστες της περιοχής θα σου πουν αμέσως ότι πρόκειται για την ομορφότερη ακτή που μπορείς να κολυμπήσεις απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Μόλις 800 μέτρα περπάτημα από το χωριό Ζάρακες, θα αντικρίσετε δύο όρμους που ενώνονται με ψιλή άμμο, καταλήγοντας σε έναν ψηλό αμμόλοφο.

σούρζα μπουτ άγνωστη παραλία Εύβοια διπλός όρμος
Ανάμεσα στα βράχια σχηματίζονται δύο παραλίες που ξεχωρίζουν για την απόκοσμη ομορφιά τους.

Η πρόσβαση μπορεί να γίνει επίσης με σκάφος και αυτό που θα δείτε θα σας ανταμείψει σίγουρα. Το τοπίο στη Σούρζα Μπουτ είναι απόκοσμο, με βράχια και λιγοστό πράσινο, ενώ δίπλα υπάρχει μια σπηλιά που προσφέρει σκιά στους επισκέπτες. Εύκολα θα ζήσετε εδώ μοναδικές στιγμές, απολαμβάνοντας τα νερά και ερημική αυτή παραλία ως… ναυαγός.

Διαβάστε ακόμα:
Το νέο ταξιδιωτικό βιβλίο για την Ελλάδα που εξυμνεί παγκοσμίως τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας!

Μια ξεχωριστή εικόνα συνθέτει την υπέροχη παραλία Σούρζα Μπουτ που είναι μία από τις πλέον άγνωστες και τόσο κοντινές στην Αθήνα, παραμένοντας αλώβητη από τον υπερτουρισμό και τον συνωστισμό. Ένα με τη φύση και το τοπίο ολόγυρα, ο τόπος αυτός μοιάζει σαν να βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί ή στη μακρινή Καραϊβική!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -